Aşırı tüylenme boşanmaya sebep oluyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-28-2011 (15:27)   Son Mesaj: 04-28-2011 (15:27)    Cevap: 0    Gösterim: 599  

    04-28-2011

    Aşırı tüylenme boşanmaya sebep oluyor

    Aşırı tüylenme boşanmaya sebep oluyor
    Kadınlardaki aşırı tüylenmenin (hirsutismus) boşanma sebebi olduğunu söyleyen Endokrinoloji Uzmanı Dr. Yavuz Selim Demir, aşırı tüylenmenin kadınların sosyal yaşamını ve ikili ilişkilerini çok olumsuz etkilediğini söyledi.Kadınlardaki aşırı tüylenmenin testosteron hormonunun daha etkin olmasından dolayı oluştuğunu kaydeden Demir, menopoz dönemlerinde kadınlarda bu hormonun arttığını ifade etti. Kadınlarda ince tüylerin artmasının genetik olduğunu belirten Demir, kadında tüy olmaması gereken bölgelerde tüylenme oluştuğunda problem olarak algılanacağını ifade etti.

    Hastalığın ayrıca polikistik over, stres ve ilaç kullanımından da kaynaklandığına dikkat çeken Demir, insanların tüyleri keserek kendilerine önlem aldıklarını ama bunların tam tedavi sağlamadığını söyledi.

    Kanal 7 Televizyonu"nda Bizim Doktorlar programına konuk olan Endokrinoloji Uzmanı Dr. Yavuz Selim Demir aşırı tüylenme hastalığı hakkında önemli bilgiler verdi. Hastalık için bazı testler yaptıklarını ve tanı koyduklarını belirten Demir, aşırı tüylenmenin erkeklerde de görüldüğünü söyledi. Erkeklerde ani olarak ortaya çıkan tüylerin genelde kortizon ve epilepsi ilaçlarının kullanımından ve tiroit hormonundan kaynaklandığını ifade etti.

    İlaç tedavisiyle birlikte kozmetik tedaviyi de önerdiklerini açıklayan Demir, önemli olanın hastalığın kaynağının bulunması ve ona göre tedavi yapılması gerektiğini ifade etti. Lazer epilasyonun çok etkili olduğunu ve genelde bunu önerdiklerini ifade eden Demir, lazer epilasyonunu uzman olan kişiler tarafından yapılmasının doğru olacağını ifade etti. Onaylı merkezlere gidilmesi gerektiğini ve kişilerin uzmanlıklarına bakılmasının önemli olduğunu söylen Demir, insanların bilinçli olmasının önemli olduğuna değindi.

    Aşırı tüylenme problemi yaşayan kişilerin genel olarak endokrinoloji uzmanına başvurması gerektiğini ifade eden Demir, hastaların gerek görüldüğünde başka bölümlere yönlendirildiğini açıkladı.

    Alınan ilaçların dikkatli kullanılması ve kişilerin doktor tarafından takip edilmeleri gerektiğini söyleyen Demir, hastaların takiplerinin düzenli yapılması gerektiğini ifade etti.





    Aşırı tüylenme boşanmaya sebep oluyor Yorumları