36 yıllık eşine böbreğini verdi!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-22-2011 (15:29)   Son Mesaj: 03-22-2011 (15:29)    Cevap: 0    Gösterim: 559  

    03-22-2011

    36 yıllık eşine böbreğini verdi!

    36 yıllık eşine böbreğini verdi!
    Antalya'da kronik böbrek yetmezliği bulunan 63 yaşındaki Şemsettin Büyükbakkalbaşı, 36 yıllık eşinin verdiği böbrekle sağlığına kavuştu.Konya'nın Meram ilçesinde yaşayan mali müşavir Büyükbakkalbaşı, 9 yıl önce kronik böbrek yetmezliği çekmeye başladı. Doktorların diyalize girmesi ve nakil olması gerektiğini bildirmeleri üzerine Büyükbakkalbaşı'nın eşi emekli bankacı Naime Büyükbakkalbaşı, böbreğini vermeye karar verdi.

    Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan başkanlığında gerçekleşen ameliyatla Büyükbakkalbaşı'ya eşinden alınan böbrek başarıyla nakledildi.

    Ameliyatın ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şemsettin Büyükbakkalbaşı, 36 yıldır mutlu bir hayat sürdüklerini ve böyle bir eşe sahip olduğu için kendisini çok şanslı hissettiğini söyledi. Hayata ''yeniden merhaba'' dediğini ifade eden Büyükbakkalbaşı, şunları kaydetti:

    ''Dokuz yıldır çok kötü günler geçirdik. Sürekli hastaneye gittik, geldik. Eşim bir gün olsun beni yalnız bırakmadı. Böbreğini de vererek beni ne kadar çok sevdiğini gösterdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Nakil olduğum günleri gördüğüm için çok mutluyum.''

    Hiç düşünmeden eşine böbreğini verdiğini anlatan 60 yaşındaki Naime Büyükbakkalbaşı ise eski sağlıklı günlere döndükleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Evlilikleri süresince birbirlerini hiç üzmediklerini anlatan Naime Büyükbakkalbaşı, ''Bundan sonrada hayatımızı böyle sürdüreceğiz. Eşimi sağlığına kavuşturan doktorlara teşekkür ediyorum'' dedi.

    BÖBREK YAŞLANMIYOR

    Vatandaşlar arasında ''yaşlı insanlar böbrek bağışlayamaz ya da böbrek nakli olamaz'' gibi yanlış bir inanış olduğunu belirten Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ise şu bilgileri verdi:

    ''Böbrek naklinin yapıldığı ilk dönemlerdeki bilgilere göre, belli bir yaşın üzerindekiler hem alıcı hem de verici olamazdı. Ama artık günümüzde hem alıcı hem de verici için yaş engel teşkil etmiyor. Önemli olan hastanın sağlık durumu. Hastanın genel durumu iyiyse, böyle bir ameliyatı kaldırabilecek düzeydeyse yaşın hiçbir önemi yok. İnsanlar yaşlanır ama böbrekler yaşlanmaz. Bazen 20 yaşındaki bir insanın böbreği nakil için uygun olmazken, 70 yaşındaki bir insanın böbreği uygun olabilir.''





    36 yıllık eşine böbreğini verdi! Yorumları