Isırgan otu ülsere iyi geliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-17-2011 (14:30)   Son Mesaj: 01-17-2011 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 565  

    01-17-2011

    Isırgan otu ülsere iyi geliyor

    Isırgan otu ülsere iyi geliyor
    Isırgan otunun sağlık açısından önemli bir bitki olduğunu belirten uzmanlar, otun çok dirençli mikropların yayılmasını da engellediğini ve birçok hastalığa iyi geldiğini kaydetti. Sağlık açısından bu kadar faydalı olan ısırgan otunun Anadolu"da bol miktarda bulunduğunu ifade eden uzmanlar, "Halk arasında kullanımı yaygın olan Isırgan otu salatalarda kullanıldığı gibi çay ve yemek olarak da tüketiliyor.

    Isırgan otu, antioksidan etkisi yanında, mikroplara karşı öldürücü etkisi bulunuyor, ülsere iyi geliyor. Ağrı kesici özelliği de bulunan ısırgan otunun, özellikle bahar aylarında çıkanı çok daha şifalı. Sonradan çıkan sürgülerde bazı bileşikleri ve özellikleri bulunmayabiliyor. Bu özellikler daha çok ilkbaharda çıkan ısırgan otunda bulunur. Bahar aylarında çıkan ısırgan otu toplanarak, gölgede kurutulup, çay, salata ve yemeklerde kullanılabilir. Taze olarak da tüketilebilir. Günde çok tüketmek yerine, her gün azar azar tüketilmesi daha faydalıdır" diye konuştu.

    Kullanılması gereken ısırgan otunu el vurulduğunda acı hissi veren ot olduğunu dile getiren uzmanlar, "Isırgan otu hiçbir yan etkisi yoktur. Yaraları iyileştirmek için kullanılacaksa, havanda biraz dövüp, sıvılaşır bir hale geldiğinde yaranın üzerine sürülmelidir. Çünkü ısırgan otunun çok iyi anti-mikrobiyal bir özelliği var, bu özelliği sayesinde yaraları iyileştiriyor. Günlük kullanımı az olmalıdır. Çok fazla kullanıldığı zaman bağırsak temizleyici özelliğinden dolayı müshil etkisi olabilir" diye konuştu.





    Isırgan otu ülsere iyi geliyor Yorumları