Televizyonlardaki moda diyetler öldürüyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-06-2011 (04:30)   Son Mesaj: 01-06-2011 (09:28)    Cevap: 1    Gösterim: 555  

    01-06-2011

    Televizyonlardaki moda diyetler öldürüyor

    Televizyonlardaki moda diyetler öldürüyor
    Obezite, dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biri. Hayat kalitesini düşüren şişmanlığa karşı birçok tıbbi ve estetik çözüm geliştiriliyor.Zayıflamak için her gün farklı bir diyet programı gündeme geliyor. Ancak sonuç her zaman istendiği gibi olmuyor. Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Seyit Mercanlıgil, özellikle televizyon kanallarında yayınlanan diyet programlarını eleştiriyor.

    Bu yayınlarla vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini ileri sürüyor. 'Moda diyet' diye isimlendirilen rejimlerin ölüme kadar gittiğini belirten Mercanlıgil uyarıyor: "Televizyonlara doğru söyleyenlerden çok, yanlış söyleyenler çıkıyor. Yanıltıcı yayınlar konusunda RTÜK'ün harekete geçmesi gerekiyor."

    Son yıllarda süt, yoğurt, et, taze sebze ve meyve tüketiminin azaldığını, bakliyat, yumurta ve şeker tüketiminin ise arttığını belirten Mercanlıgil, fast food tüketiminin obezite için risk oluşturduğunu kaydetti.

    Prof. Dr. Mercanlıgil, kilo vermek ve sağlıklı beslenmek için günde 2-3 litre sıvı tüketilmesi gerektiğini, kısa sürede kilo verdirdiği söylenen şok diyetlerin insan sağlığına zararlı olduğunu ifade ederek, "Bazı diyetler cazip görünüyor, ancak vücuttaki yağın yanı sıra kas kaybına da neden oluyor.

    Beverly Hilss, Pritikin, Formüla ve kan grubu diyetlerini biz sakıncalı olarak görüyoruz. Bu diyetler vücudun alması gereken besinler açısından yetersiz." diye konuştu.





    Televizyonlardaki moda diyetler öldürüyor Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-06-2011, 09:28

    --->: Televizyonlardaki moda diyetler öldürüyor


    Her zaman uzmanına başvuru başvurmak ve çözümü onlardan beklemek gerekiyor.
    Kulaktan dolma, tv den duyma bilgilerle yapılcak diyet ve beslenme önerileri bir çoğumuzun başına iş açabilir.
    Çünkü her bünye farklı , her bünyenin gıdalara karşı verdiği tepki de farklı.
    Sağlık bu başka bir şeye benzemez.
    zeliha onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) zeliha onat Ziyaretci