Soğuk algınlığı için bitkisel çözüm   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-24-2010 (13:31)   Son Mesaj: 12-24-2010 (13:31)    Cevap: 0    Gösterim: 607  

    12-24-2010

    Soğuk algınlığı için bitkisel çözüm

    Soğuk algınlığı için bitkisel çözüm
    Hastalıklardan korunmak veya atlatmak için vatandaşların tercih ettiği aktarlar, şifalı bitkilerle her derde deva oluyor. Soğuk kış günlerinde sokakta üşümeden dolaşmak ve hastalıklara yakalanmak istemeyenler aktarların yolunu tutuyor.Konya'da 10 yıldan fazla süredir aktarlık yapan Muhammet Erkek, soğuktan korunmak için zencefil ve havlıcan bitkilerini öneriyor.

    Erkek, "Havlıcan ve zencefil kışın en çok tavsiye ettiğimiz bitkilerdir. Soğuktan korunmak veya soğuk algınlığını atlatmak için en etkili bitkiler bunlardır. İki bitki de soğuk algınlığına, öksürüğe, nefes darlığına, göğsün yumuşatılmasına, boğaz iltihabına ve ses tellerine iyi geliyor.

    Bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı zencefil veya havlıcan koyup, 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra içerek anında etkisini hissedebilir, düzenli kullanımda da 7 gün içerisinde şifa bulabiliriz" dedi.

    Zencefil ve havlıcanın yanı sıra ısırgan, papatya, çaksır ve yeşil çay gibi şifa veren bitkileri öneren aktar Muhammet Erkek, ilk önce hastanelere sonra aktarlara gidilmesi gerektiğini de ifade etti.





    Soğuk algınlığı için bitkisel çözüm Yorumları