Organ bağışı standına büyük ilgi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (13:27)   Son Mesaj: 11-04-2010 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 629  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

    11-04-2010

    Organ bağışı standına büyük ilgi

    Organ bağışı standına büyük ilgi
    ''Organ Nakli Haftası'' dolayısıyla Konya Numune Hastanesi içinde açılan organ bağışı standının büyük ilgi gördüğü, bir günde başvuranlardan 20 kişinin organlarını bağışladığı bildirildi.Konya'da Sağlık Müdürlüğü tarafından, 3-9 Kasım ''Organ Nakli Haftası'' dolayısıyla Numune Hastanesi içinde açılan organ bağışı standının büyük ilgi gördüğü, bir günde başvuranlardan 20 kişinin organlarını bağışladığı bildirildi.

    İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Konya Numune Hastanesi konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında, organ bağışı standı açarak vatandaşları organ bağışı konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını, bu çerçevede Numune Hastanesi içinde açtıkları stantta bir günde 20 kişinin organlarını bağışladığını söyledi.

    Bağışta bulunmak isteyenlerin en büyük tereddütlerinin ''acaba ben ölmeden organlarımı alırlar mı?'' düşüncesi olduğunu belirten Küçükkendirci, organ bağışının ancak beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu olacağını bildirdi.

    Küçükkendirci, şunları kaydetti:

    ''Türkiye'de 6 milyon kişi organ nakli bekliyor. Bir diyaliz hastasının yıllık diyaliz maliyeti 20 bin dolar, bir organ nakli de tek seferlik 20 bin dolara mal oluyor. Halkımızın bilinçlenmesi çok önemli. Vatandaşlarımızın organ nakli konusunda tereddütleri var. Organların ne zaman alınacağı ya da nasıl alınacağı konusunda bilgi sahibi değiller. Kurduğumuz stantlarla vatandaşlarımıza organ naklinin nasıl yapılacağını ve hangi durumlarda yapılacağını anlatıyoruz. Halkımızı organ nakli konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz.''

    Organ nakli konusunda çocukların küçük yaşlarda bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Küçükkendirci, bunun toplumun geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı.

    Organ bağışı stantlarını büyük marketler ve alışveriş merkezlerinde de açacaklarını belirten Küçükkendirci, Numune Hastanesi içinde dün açılan stantta bir günde 20 kişinin organlarını bağışladığını bildirdi.


    yabanGülü bunu beğendi.



    Organ bağışı standına büyük ilgi Yorumları