Grip ve soğuk algınlığından korunmanın yolları   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-19-2010 (10:31)   Son Mesaj: 10-19-2010 (10:31)    Cevap: 0    Gösterim: 492  

    10-19-2010

    Grip ve soğuk algınlığından korunmanın yolları

    Grip ve soğuk algınlığından korunmanın yolları
    Özellikle grip ve soğuk algınlığı mevsimine girdiğimiz şu günlerde hastalanmamak için daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor.Uygulayabileceğiniz bazı küçük adımlarla sağlıklı kalabileceğinizi biliyor musunuz?

    Reader's Digest dergisinde yayınlanan habere göre, günlerinizi evde hapşırarak ya da burnunuzu çekerek geçirmek istemiyorsanız işte almanız gereken önlemler:

    Uzaktan selamlaşın: Ellerin enfeksiyonları bulaştırmada önemli olduğunu söyleyen Londra Hijyen Okulu'nda görevli bilim adamları, arkadaşlarınızla karşılaştığınızda el sıkışmak yerine Fransız usulü "uzaktan havayı öperek" selamlaşmanızı öneriyorlar.

    Mutfak süngerlerinizi mikrodalgada kavurun: Mutfakta kullandığınız süngerleri ya da mikrop tutmayan bezlerinizi her gün 2 dakika boyunca tam güç konumunda mikrodalga fırında tutun. Bu işlem, mikroorganizmaların yüzde 99'unu öldürecektir. Ancak, bunu nemli sünger ya da bezlere uygulayın, aksi takdirde evinizde yangın riski yüksektir.

    Bir arkadaşınızı çağırın ve yürüyüş yapın: Bir araştırma, kadınların haftada 5 kez 45 dakikalık düzenli egzersiz yaptıklarında ya da tempolu bir şekilde yürüdüklerinde soğuk algınlığına yakalanma sayısında 3 kat oranında azalma olduğunu gösterdi.

    Evdeki eşyaları düzenli olarak dezenfekte edin: Kapı kolları, televizyon kumandaları, buzdolabının kapısı ve musluklar mikroplar için çok ideal yerlerdir. Ayrıca telefonlar, bilgisayar klavyeleri, elektrik düğmeleri, mutfak yüzeyleri ve temizlik bezleri de diğer mikrop yuvaları arasındadır.

    Dengeli beslenme, egzersiz ve uyku: Bol meyve ve sebze içeren sağlıklı beslenme, egzersiz ve günde 7 saat uyku vücudunuzun mikroplara karşı savunmasını güçlendirir.

    Gribe karşı sarımsakla savaşın: İngiltere'nin güney kıyısındaki East Sussex bölgesinde yer alan Sarımsak Merkezi'ndeki çalışmaya katılan 146 katılımcının yarısına sarımsak takviyesi ve diğer yarısına boş ilaç verildi. Kış mevsiminde 90 gün boyunca, sarımsak takviyesi alanlarda 24 kez soğuk algınlığı görülürken, boş ilaç alanlar arasında ise 65 soğuk algınlığı vakası görüldü. Ayrıca, sarımsak takviyesi alanlarda soğuk algınlığı belirtileri daha kısa sürdü.





    Grip ve soğuk algınlığından korunmanın yolları Yorumları