93 yaşında Aort damarı deÄŸiÅŸti   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 03-20-2013 (19:14)   Son Mesaj: 03-20-2013 (19:14)    Cevap: 0    Gösterim: 433  

    03-20-2013

    93 yaşında Aort damarı değişti

    93 yaşında Aort damarı değişti
    93 yaşında Aort damarı değişti

    Samsun'da özel bir hastanede yapılan ameliyatla 93 yaşındaki 4 çocuk, 5 torun sahibi Ahmet Türkmen'in aort damarı ve 2 kalp kapakçığı değiştirildi. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr.Dr. Hüseyin Soydemir, bu yaştaki bir hastaya böyle zor bir ameliyat yapılmasının çok riskli bir durum olduğunu, ancak ameliyatın başarıyla sonuçlandığını söyledi.

    Samsun'da özel bir hastanede yapılan ameliyatla 93 yaşındaki 4 çocuk, 5 torun sahibi Ahmet Türkmen'in aort damarı ve 2 kalp kapakçığı değiştirildi. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr.Dr. Hüseyin Soydemir, bu yaştaki bir hastaya böyle zor bir ameliyat yapılmasının çok riskli bir durum olduğunu, ancak ameliyatın başarıyla sonuçlandığını söyledi. Samsun'un Bafra İlçesi Çatak Köyünde yaşayan Ahmet Türkmen 10 gün önce terleme ve göğüs ağrısı şikayetiyle yakınları tarafından Bafra İlçe Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan müdahalenin ardından yaşlı adam Samsun şehir merkezinde bulunan özel bir hastaneye sevk edildi.

    Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr.Dr. Hüseyin Soydemir, tarafından yapılan ameliyatla Türkmen'in aort damarı ile 2 kalp kapakçığı değiştirildi.

    Ameliyatın yaklaşık 4 saat sürdüğünü söyleyen Opr. Dr. Soydemir, "Hastamız bize geldiÄŸinde durumu çok iyi deÄŸildi. Aort damarında baloncuk oluÅŸmuÅŸ kalp kapakçıkları da adeta çürümüştü. Ameliyat kararı aldık. Bu yaÅŸtaki bir hastamız için riski yüksek bir ameliyattı. Ancak hastamızın saÄŸlığına kavuÅŸması için bunu yapmaya karar verdik. BaÅŸarılı bir ameliyat gerçekleÅŸtirdik. Åžu an hastamızın durumu oldukça iyi" dedi. 60 yıl sigara içtiÄŸini söyleyen Ahmet Türkmen ise aniden fenalaÅŸması üzerine hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Doktorlar kalbimin iyi durumda olmadığını söylediler ameliyat ettiler. Ä°yi geçti. Åžimdi çok iyiyim. Doktorlarıma teÅŸekkür ediyorum" diye konuÅŸtu.Â*

    Kaynak: DHA





    93 yaşında Aort damarı değişti Yorumları