MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Perde Arkasından haberler (https://www.muhakeme.net/forum/perde-arkasindan-haberler/)
-   -   Ünlü astrolog Said Nursi filmini yorumlarsa... (https://www.muhakeme.net/forum/perde-arkasindan-haberler/98522-unlu-astrolog-said-nursi-filmini-yorumlarsa.html)

alptraum 01-07-2012 11:46

Ünlü astrolog Said Nursi filmini yorumlarsa...
 

Ünlü astrolog Said Nursi filmini yorumlarsa...

Astroloji uzmanı olduğu belirtilen Rezan Kiraz, Said Nursi filmlerinin izlenmesini "inanç üzerinde rant elde edilmesi"ne bağladı.

Güneş gazetesinin "Beşi Bir Yerde" ekibi 2011 yılını "ünlü astroloji uzmanı" Rezan Kiraz ile masaya yatırdı.

Sinemayla ilgili değerlendirmelerde söz, iyi bir izlenme oranını yakalayan Said Nursi filmlerine geldi.

"Türk sinemasını son beş yılda kurtaranlar Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Ata Demirer ve Şahan Gökbakar gibi komedyenler" şeklinde konuşan Uğur Güneri, "Ama öte yandan Saidi Nursi"nin hayatı 1.5 milyonu aştı" dedi.

SAİD NURSİ FİLMLERİ İZLENİYORSA ARTIK...

Bu cümleleri "Ünlü astrolog" Rezan Kiraz şöyle yorumladı: "Filmlerdeki bu gişe değişimi birazda sosyal değişimimizle alakalı. Saidi Nursi izleniyorsa artık. Biz inancımızı konuşmazdık. Her şeyi Kuran"da var mı, yok mu tartışmasına getirdik. Hep inanç üzerinden gidiliyor. Orda da bir rant elde etme çabası var. Gençler şimdi bilimi bile yadsımaya başladılar. TV programıma gelen mesajlara bakınca dehşete düşüyorum, korkuyorum. Bunların gözü bu kadar kara mı diyorum. Programda peygamberlerin hayatı çok zor geçmiştir dedim. Hazret demedim diye kıyamet koptu."

İnancın bazen bilimin önüne geçtiğinden şikayet eden Kiraz, "Böyle yapınca inancı da mahvediyoruz. Oysa inanç her zaman özel kalmalı" yorumunda bulundu.

ATATÜRK DECCAL DİYENLERİ DUYDUM BEN

Güneri'nin toplumda olaylar, kahramanlar, değerler üzerinde farklı düşünenlerin varlığını hatırlatması üzerine Kiraz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Atatürk deccal diyenleri duydum ben. Bizim toplum okumayı bilmiyor, sevmiyor. Toplumumuzun okur yazarlık seviyesi 4-5 sınıf seviyesi. Okumadan, fikri olmadan zikri olanlar daha çok. Yarım yamalak duymuş yarım yamalak, onu doğru kabul edip üzerine hayatı kuruyor. Onun için her şey bozuluyor."

(RİSALE HABER)


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:23 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük