MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Konu Dışı (https://www.muhakeme.net/forum/konu-disi/)
-   -   Türk toplumu dünyanın en kötü 2. gençliğine sahipmiş (https://www.muhakeme.net/forum/konu-disi/26183-turk-toplumu-dunyanin-en-kotu-2-gencligine-sahipmis.html)

xyzt 09-03-2009 17:58

Türk toplumu dünyanın en kötü 2. gençliğine sahipmiş
 

Tehlike çanları Türkiye için çalıyor. Türk gençliği "dünyanın en çok içki ve sigara içenleri" sıralamasında ikinci sırada yer aldı.


Çocuk denebilecek yaştaki gençlerin içki ve sigara içmelerinin yanı sıra rastgele cinsel ilişkide bulunmaları ve yaşamdan fazla birşey beklememeleri, Türkiye'yi Batı dünyasının "kötü anne-babalar ülkesi" haline getirdi.

Sanayileşmiş 30 ülkeyi kapsayan geniş çaplı araştırmada, Türk gençliği sağlık, ekonomik refah, yaşam tarzları ve okul standartları açısından dünyanın en kötü durumdaki genç nüfusu oldu.

Alkol ve sigarada yaş sınırı yok

Türkiye'de alkol almaya yaşı tutmayan ama buna karşın içerek sarhoş olan gençlerin sayısının diğer ülkelere kıyasla daha yüksek olduğu belirlendi.

Türkiye 18 yaş altı hamilelikte de araştırma kapsamındaki ülkeler arasında en yüksek orana sahip ülke oldu.

İçki ve sigara ile 18 yaşaltı hamilelik oranlarının dikkate alındığı "riskli davranış" sınıflamasında Türkiye, Meksika'nın ardından dünyanın en kötü durumdaki ikinci ülkesi oldu.

Yapılan tüm eğitim seferberliklerine karşın Türkiye çocukların eğitimi konusunda da dünyanın en kötü durumdaki ülkesi oldu.

5 çocuktan birinin ailesi fakir

Lüksemburg'da çocuk başına ortalama gelir Türkiye'dekinin 7 katı olurken, Türkiye'de her 5 çocuktan 1'inin ailesinin fakir olduğu belirlendi.

Türkiye'de fakir çocuk sayısının Danimarka'dan 9 kat daha fazla olduğu da araştırmada vurgulanan noktalar arasında.

Okula gönderilmeyen çocuklar ve bebek ölümleri sıralamasında da Türkiye en kötü ülke oldu. Türkiye'de yaşları 15 ile 19 arasında değişen kızların yarısının ne bir okula ne de herhangi bir mesleki eğitim kursuna gittikleri belirlendi. Bu oran Türkiye'yi 30 ülke arasında en kötü durumdaki ülke yaptı.

Okullarda çocuklara karşı diğer çocuklar tarafından zorbalık ve fiziksel şiddet uygulanmasının da en çok Türkiye'de yapıldığı, buna karşın okulu en çok seven çocukların Türk çocukları olduğu belirlendi.

Söz konusu 30 ülke şöyle:

Avustralya
Avusturya
Belçika
Kanada
Çek Cumhuriyeti
Danimarka
Finlandiya
Fransa
Almanya
Yunanistan
Macaristan
İzlanda
İrlanda
İtalya
Japonya
Kore
Lüksemburg
Meksika
Hollanda
Yeni Zelanda
Norveç
Polonya
Portekiz
Slovakya
İspanya
İsveç
İsviçre
Türkiye
İngiltere
ABD

altun 09-03-2009 22:29

--->: Türk toplumu dünyanın en kötü 2. gençliğine sahipmiş
 

malesef bugünkü halimiz bu
sebebide %50 tv
tv de içki o kadar çok ön plana cıkarılıyorki artık insanlar normal karşılıyor
yarın öbür gün kendini bilmez insanlar çıkıp tv ye içki günah değil derse şaşmamak lazım
bizim burda-kız erkek ilişkilerinin namus meselesi olarak görüldüğü yerde- bile oran arttı
allah sonumuzu hayır eylesin

3rd eng 09-04-2009 15:05

--->: Türk toplumu dünyanın en kötü 2. gençliğine sahipmiş
 

aaminnnnnnnnnnnnnnnnnnn

kipchak 09-08-2009 16:00

--->: Türk toplumu dünyanın en kötü 2. gençliğine sahipmiş
 

Evet gençlerimizin durumu kötüye gitmekte ama ben durumun o kadarda kötü olduğunun düşünmüyorum.
Bu değerlere yüzde hesabı ilemi ulaşılmış acaba? çünki eğer yüzde hesabı yapılmamışsa böyle bir sonucun çıkması gayet normal türkiyede öss sınavına giren genç sayısı kadar toplam nufusu olan ülkeler var...

emirahmedyasin 09-08-2009 23:19

--->: Türk toplumu dünyanın en kötü 2. gençliğine sahipmiş
 

Paylaşım iyi gibi lakin bir kaç sorum birincisi 18 yaş altı hamilelik...buna şöyle bir soru sormak lazım bugün bizim anne babalarımızın çoğu 18 yaş altında evlendiler bunu batı medeniyeti kıafasıyla yorumlarsak o zaman bunlar toptan riskli gurup ama islami bakışla bakarsak vahye göre sorun yok.
İçki sıgara konusu elbette ciddi bir sorun ama bende bu kadarda kötü olduğu kanaatinde değilim.
Son bir not: Yer yüzünü bu kadar sömüren batı bizim aile ve çocuklarımızın nasıl refah ve huzur içinde olmasını bekleyebilir...

Unnecessary 09-08-2009 23:22

--->: Türk toplumu dünyanın en kötü 2. gençliğine sahipmiş
 

İlginç bir okadar üzücü bir tespit

pınaran 09-26-2009 04:58

--->: Türk toplumu dünyanın en kötü 2. gençliğine sahipmiş
 

Bir yandan sanayileşmiş 30 ülke arasında derken diğer yandan da dünyanın eni diyor. Bu kadar megalomanlık olur.
Kime neye göre kötü az buçuk anlatmaya çalışmışlar kendi toplumlarını baz alarak ama tabii ki:
!!Çok da tın!!
Bana sana tın ama öyle olmuyor işte. Ne kadar önemsemesek de küresellik öyle sarmış ki dört bir yanımızı.

Bediüzzaman26 12-14-2009 15:21

--->: Türk toplumu dünyanın en kötü 2. gençliğine sahipmiş
 

Ah gençler ah. Ne diyelim size? Özeniyorsunuz ama kötü bir yola girdiğinizi düşünemiyorsunuz. Allah hepimize akıl, fikir vermiş. Kullansak nolur ki?


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:08 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük