![]() |
hayatınız seçtiğiniz kadındır > > Hayat Kat Kattır. > > > Evvel zaman içinde Memleketin birinde 90 yaşlarında fakat çok dinç ve > genç görünümlü bir adam yaşarmış? Çevresinde bulunan herkes ona çok > özenir ve sorarlarmış. > > "bu gençliğin sırrı nedir" diye. İhtiyar delikanlı güler geçermiş > her soruldukça bu soruya...Ama sorular sık, soranlar çoğalınca cevap > vermek vacip olmuş sanki. > > Düşünmüş nasıl anlatırım bu sırrımı kolayca herkese. Sonra karar > vermiş tüm meraklıları yemeğe davet etmeye evine."Bu davette size > sırrımı açıklayacağım" demiş. Herkes merakla davete gelmiş.Yemekler > yenilmiş, içilmiş, sohbetler edilmiş vakit iyice gecikmiş.Ama gençlik > sırrı ile ilgili tek kelam edilmemiş.Herkes konu ne zaman açılacak > diye merak ederken adamcağız huri gibi sevimli hanımına seslenmiş. > > "Hatun , şu kilerden bir karpuz getirirmisin bize sana zahmet!.." > Hanım hemen doğrulmuş kilere giderek kaş ile göz arasında gidip bir > karpuz getirmiş. Adamcağız şöyle eliyle bir vurmuş tık tık diye sonra > da : > > " Bu olmamış hanım, güzel çıkmayacak, başka getirir misin bir zahmet" > demiş. Hanım onu götürmüş bir tane daha getirmiş.Adam onu da bir > yoklamış yine beğenmemiş. > > "Hanım sana yine zahmet olacak ama bu da olmamış başka bir tane > getirir misin" demiş. Başka istemiş?. Bu böylece dört sefer daha > tekrarlanmış . Dedemiz beşincide karpuzu beğenmiş ve karpuz kesilmiş, > misafirlere ikram edilmiş?. Herkes karpuzunu afiyetle yerken bizim > dedicik sormuş. > > "Eeeee?. Arkadaşlar işte benim gençliğimin sırrı burada anladınız > mı??" Herkes birbirinin yüzüne bakmış.Kimse bişey anlamamış.. > > "Aman dede demişler nerde? Anlamadık biz bu sırrı!" Dedecik gülmüş. > > "Efendiler" demiş > > > > "O gördüğünüz karpuz kilerde bir tanecikti, tekti. Ben hanıma git de > başka getir dedikçe o kilere gidip geliyor aynı karpuzu > getiriyordu.Bir kere bile (aman be adam, delimisin nesin şu tek > karpuzu ne taşıtttırıyorsun bana defalarca...) demedi. Beni sizin > önünüzde mahcup duruma düşürmedi.İşte bütün bu gençliğimi hanımıma > borçluyum." > > "Biz birbirimizi hiç başkalarının önünde zor duruma düşürmeyiz. Aile > içindeki hiçbir şeyi dışarıya yansıtmayız.Hep birbirimize destek olur, > dert ortağı olur, yardım ederiz. Birbirimizle ilgili olan problemleri > yine birbirimize anlatırız.İyi kötü her olayı da birlikte paylaşırız." > Demiş. > > > > SENİN NE ANLATTIĞIN DEĞİL, > > İNSANLARIN NE ANLADIĞI ÖNEMLİDİR. > > SENİ ANLAYAN BİRİNE ANLAT. > > ANLAŞILMIYORSAN SUS Kİ, > > ANLATTIĞINI ANLATMAK ZORUNDA KALMAYASIN!! !! > > > > Hayatınız seçtiğiniz kadındır.... > > Zevkli bir kadına rastlarsanız, ZEVKİNİZ, > > bilgili bir kadına rastlarsanız BİLGİNİZ, > > zeki bir kadına rastlarsanız ZEKANIZ gelişir. > > Hayat kat kattır. > > Babil'in Asma Bahçeleri gibi teraslar halinde yükselir ve > > bir terastan bir terasa sizi kadınlar götürür. > > Ve bugün durduğunuz teras , > > seyrettiğiniz manzara, > > gördüğünüz hayat > > yanınızdaki kadının terası, > > manzarası ve hayatıdır. > > > > Hayatınız seçtiğiniz kadındır. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:35 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük