MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Kitap Tanitimi (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/)
-   -   Din Eğitimi Ve Sosyal Barış - Hüseyin Yılmaz - Ana Fikri (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/92512-din-egitimi-ve-sosyal-baris-huseyin-yilmaz-ana-fikri.html)

Enesce 05-03-2011 20:30

Din Eğitimi Ve Sosyal Barış - Hüseyin Yılmaz - Ana Fikri
 



Yayınevi: İnsan Yayınları
Basım Tarihi: Nisan 2003
Kitap Türü: Diğer / Edebiyat

Barışsever bir neslin yetiştirilmesine yönelik projelerin üretildiği bir dönemde, barış dini olan İslâm ın prensiplerini nesillere anlatmak durumunda olan din eğitiminin sahip olduğu güç görmezlikten gelinemez. Çünkü, Peygamberler aracılığıyla insanlığa sunulan mesajların doğru anlışılıp yorumlandığı dönemlerde din, toplum hâlinde yaşayan insanları kaynaştırmayı başarmış; sosyal barışın, birlik ve beraberliğin teminatı hâline gelmiştir. Bu eser, sosyal barışı temin etmenin din eğitimine gereken önemi vermekle mümkün olduğu hususunda uyarıcı görüşler sunmaktadır.

Diğer "Hüseyin Yılmaz" Kitapları:

1. Budist Metafiziği
2. Munzur da Gençliğim Kaldı
3. Ezeli Hikmet Ve Dinler

Misafir 05-04-2011 10:16

--->: Din Eğitimi Ve Sosyal Barış - Hüseyin Yılmaz - Özeti
 

buddanın bulduğu dört kutsak gerçek hakkında,hüseyin yılmazın budist metafiziği adlı kitaptaki ilgili yer nerde neden bahsediyor


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:07 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük