MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Kitap Tanitimi (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/)
-   -   Felsefe Dünyasında Gezintiler - Süleyman Hayri Bolay - Ana Fikri (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/91576-felsefe-dunyasinda-gezintiler-suleyman-hayri-bolay-ana-fikri.html)

tasfirin77 04-28-2011 02:50

Felsefe Dünyasında Gezintiler - Süleyman Hayri Bolay - Ana Fikri
 

Felsefe Dünyasında Gezintiler - Süleyman Hayri Bolay - Özeti, Felsefe Dünyasında Gezintiler Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir

Yayınevi: Nobel Kitap
Basım Tarihi: Şubat 2010
Kitap Türü: Diğer / Edebiyat

Nobel Fikir ve Kültür Eserleri dizisinin 3. kitabı olan Felsefe Dünyasında Gezintiler, değerli hocamız Süleyman Hayri Bolay ın makalelerinden bir seçmedir. Seçilen makaleler, İnsan Felsefesi, Hürriyet ve Değişim Felsefesi, Tarih Felsefesi ve Felsefe Tarih, Kültür Felsefesi şeklinde bölümler halinde toplanmış ve belli bir sistematiği olan bu kitap ortaya çıkmıştır. Kitapta ayrıca Felsefi Polemikler bölümünde Sayın Bolay ın, eleştirmenlerine cevap denebilecek 4 makalesi yer almaktadır. Ayrıca hocanın yazdığı Kitap Tanıtımları ve Ansiklopedi Maddeleri de bir bölüm halinde kitaba konulmuştur. Son bölüm olarak da Türk Felsefesi Üzerine Bir Mülakat yer almaktadır.Kitap, Felsefe öğrencileri kadar, hatta onlardan çok Türkiye de felsefenin durumu ve Türk Felsefesi ile ilgilenen her okuyucunun başvuru kitabı olacak bir zenginliktedir.

Diğer "Süleyman Hayri Bolay" Kitapları:

1. Felsefe Doktrinleri ve Terimleri Sözlüğü
2. Türk Düşüncesinde Gezintiler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:58 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük