MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Kitap Tanitimi (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/)
-   -   Duyguların Dili - Duygusal Zeka ya Yeni Bir Yorum - Prof. Dr. Nevzat Tarhan - Ana Fikri (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/89969-duygularin-dili-duygusal-zeka-ya-yeni-bir-yorum-prof-dr-nevzat-tarhan-ana-fikri.html)

tasfirin77 04-18-2011 10:40

Duyguların Dili - Duygusal Zeka ya Yeni Bir Yorum - Prof. Dr. Nevzat Tarhan - Ana Fikri
 

Duyguların Dili - Duygusal Zeka ya Yeni Bir Yorum - Prof. Dr. Nevzat Tarhan - Özeti, Duyguların Dili - Duygusal Zeka ya Yeni Bir Yorum Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir

Yayınevi: Timaş Yayınları
Basım Tarihi: Kasım 2006
Kitap Türü: Kişisel Gelişim / Genel

Aslında birer bilimsel kategori olan duygular, 1990 lı yıllara kadar ya ihmal edildi ya da sömürüldü. Batı, duyguları yok sayıp aklı tek mutlak değer olarak kutsarken, Doğu da sahip olduğu zenginliğin farkına varmıyor, duyguların eğitimine gereken önemi vermiyordu. Duygusal zekânın keşfiyle beraber, duyguların hayatımızdaki rolü dikkate alınmaya başladı. Ancak bu kez de Budizm gibi, bu dünyayı tamamıyla terk etmeyi idealize eden öğretiler yüceltildi. Oysa gerekli olan, bilimsel çalışmaların verdiği sonuçları insani değerlerle birleştirmekti. Profesör Doktor Nevzat Tarhan, Duyguların Dili nde insanoğlunun sahip olduğu olumlu ve olumsuz duyguları (sevgi, güven, ümit, iyimserlik, merhamet, şefkat, mutluluk, estetik duygusu, sorumluluk, vefa, adalet, sabır, sonsuzluk duygusu, bencillik, gurur, kibir, üstünlük, utanma, şüphe, kıskançlık, öfke, kin, üzüntü, nefret) tek tek çözümlüyor. Olumlu duyguları daha etkin kullanma yollarını gösterirken, olumsuz duygularla mücadele yöntemlerini ve bunların bireysel ve toplumsal faydaya nasıl tahvil edilebileceğini açıklıyor.

Diğer "Prof. Dr. Nevzat Tarhan" Kitapları:

1. Mutluluk Psikolojisi
2. Evlilik Psikolojisi


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:22 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük