MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Kitap Tanitimi (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/)
-   -   Çanakkale Cephesinden Mektuplar-Hatıralar - Selahaddin Adil Paşa - Ana Fikri (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/89661-canakkale-cephesinden-mektuplar-hatiralar-selahaddin-adil-pasa-ana-fikri.html)

tasfirin77 04-16-2011 23:50

Çanakkale Cephesinden Mektuplar-Hatıralar - Selahaddin Adil Paşa - Ana Fikri
 

Çanakkale Cephesinden Mektuplar-Hatıralar - Selahaddin Adil Paşa - Özeti, Çanakkale Cephesinden Mektuplar-Hatıralar Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir

Yayınevi: Yeditepe Yayınevi
Basım Tarihi: Şubat 2008
Kitap Türü: Diğer / Edebiyat

Selahaddin Adil Paşa, Çanakkale Savaşlarının hem deniz hem de kara muharebelerine katılarak bu savaşlarda başka bir komutana nasip olmayan bir ayrıcalığa sahip olmuş bir askerdir. Elinizdeki kitap Paşa nın, 18 Mart Deniz Zaferi ne dair, 1920 de İstanbul da kurmay subay adaylarına verdiği konferansla başlamaktadır. Paşa nın tümen komutanı olarak katıldığı Çanakkale kara muharebelerinde, hem Seddülbahir hem de Anafartalar cephesinde görüp yaşadıklarını anlattığı hatıralar ikinci bölümü oluşturmaktadır. Kitabın üçüncü bölümünde ise Selahaddin Adil Paşa nın Çanakkale cephelerinden eşi Sîret Hanım a yazdığı ve ilk defa yayınlanan mektupları bulunmaktadır. Bu mektuplar bize bir taraftan savaşın ortasındaki sorumlu bir komutanın savaş hakkındaki düşüncelerini, endişelerini okuyarak duygularına yakından tanıklık etmek imkânı veriyor. Diğer taraftan ise; ailesinin geçim derdini düşünen, onların sağlığını merak eden, yeni doğmuş kızına hasret duyan mesuliyet sahibi bir eş, müşfik bir babanın insanî yönünü okuyarak savaşın ve gündelik hayatın nasıl iç içe girdiğini gösteriyor.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:10 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük