MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Kitap Tanitimi (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/)
-   -   Doğal Yaşam ve Başkaldırı - H.D.Thoreau - Ana Fikri (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/87465-dogal-yasam-ve-baskaldiri-hdthoreau-ana-fikri.html)

Enesce 04-02-2011 14:10

Doğal Yaşam ve Başkaldırı - H.D.Thoreau - Ana Fikri
 



Yayınevi: Kaknüs Yayınları
Basım Tarihi: Nisan 2001
Kitap Türü:

Naturalis yazar ve ilk çevrecilerden olan Henri David Thoreau (1817-1862) için doğa, inancının bir parçasıydı. Thoreau bu amaçla 1845 yılının ilkbaharında Walden gölünün kıyısına bir kulübe yaptı. Burada doğayı gözlemledi, çiftçilik yaptı gözlemlerini ve düşüncelerini bir günlüğe kaydetti. Doğal dünyada yaşamını sürdürürken bilinçli olarak yaşamayı hayatın sadece temel ihtiyaçlarını dikkate almayı ve hayatın öğretmesi gerekeni öğrenmeyi arzuladı günlük yaşamından kesitlerle beraber insanın varoluş gerçeği, toplum, devlet ve diğer konular üzerine tefekkürlerini açık ve net bir bilgelikle kaleme aldı. (Thoreau münzevi bir hayat yaşamıyordu. Hergün ziyaretçileri vardı ve yürüyerek yakındaki kasabaya gidip geliyordu) Thoreau'nun dikkat çeken kabiliyeti sıradan gündelik bir olayı veya doğadaki bir detayı gözlemleyerek başladığı düşüncesini insanoğlunun en temel sorunlarını derin bir bakış açısıyla ele alabilecek şekilde geliştirmesidir. Amerikan ebediyatının en büyük klasiklerinden biri olan bu kitapta düşüncelerini toparladı Tolstoy ve Gandi gibi büyük şahsiyetleri etkilemesiyle tanınan Thoreau'nun bu eseri tüm dünyada felsefi düşüncede bir baş yapıt olarak kabul edilmiştir.

candanag 07-03-2011 01:07

--->: Doğal Yaşam ve Başkaldırı - H.D.Thoreau - Özeti
 

Kaknüs Yayınevi
Çeviren: Seda Çiftçi
Yayın Yılı: 2001
Orjinal Adı: Walden; or, life in the woods
384 sayfa
Kitap Kağıdı
14x21 cm
Karton Kapak
ISBN:9756698101
Dili: TÜRKÇE

Naturalist yazar ve ilk çevrecilerden olan Henri David Thoreau (1817-1862) için doğa, inancının bir parçasıydı. Thoreau bu amaçla 1845 yılının ilkbaharında Walden gölünün kıyısına bir kulübe yaptı. Burada doğayı gözlemledi, çiftçilik yaptı gözlemlerini ve düşüncelerini bir günlüğe kaydetti.
Doğal dünyada yaşamını sürdürürken bilinçli olarak yaşamayı hayatın sadece temel ihtiyaçlarını dikkate almayı ve hayatın öğretmesi gerekeni öğrenmeyi arzuladı günlük yaşamından kesitlerle beraber insanın varoluş gerçeği, toplum, devlet ve diğer konular üzerine tefekkürlerini açık ve net bir bilgelikle kaleme aldı. (Thoreau münzevi bir hayat yaşamıyordu. Hergün ziyaretçileri vardı ve yürüyerek yakındaki kasabaya gidip geliyordu)
Thoreau'nun dikkat çeken kabiliyeti sıradan gündelik bir olayı veya doğadaki bir detayı gözlemleyerek başladığı düşüncesini insanoğlunun en temel sorunlarını derin bir bakış açısıyla ele alabilecek şekilde geliştirmesidir.
Amerikan ebediyatının en büyük klasiklerinden biri olan bu kitapta düşüncelerini toparladı Tolstoy ve Gandi gibi büyük şahsiyetleri etkilemesiyle tanınan Thoreau'nun bu eseri tüm dünyada felsefi düşüncede bir baş yapıt olarak kabul edilmiştir.
Kitapyurdu


Doğal Yaşam ve Başkaldırı / H. David Thoreau / Kitap / Milliyet Blog

biyografi.net:*Henry*Thoreau biyografisi burada *nllerin biyografileri burada

Henry David Thoreau - Wikipedia, the free encyclopedia

Walden - Wikipedia, the free encyclopedia

e-book orjinal metin http://publicliterature.org/pdf/waldn10.pdf

sesli orjinal kitap için LibriVox » Walden by Henry David Thoreau

candanag 02-05-2012 22:46

günümüzdeki kullanımıyla "sivil itaatsizlik" teriminin babası olan Thoreau'nun bu kitabında sivil itaatsizlik üzerine makalesini de okumak mümkündür. Ekonomi, okuma, yaşadığı yer, mevsimlerin geçişi ve hayvanlar-bitkiler gibi değişik konulardaki düşüncelerine daldığımız bu kitap, iyi ki Türkçe'ye de çevrildi ve geniş okuyucu kitlesine ulaştı diyebilirim. her sene belli bir gün kendisi anan sevenlerine de selam olsun.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:24 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük