MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Kitap Tanitimi (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/)
-   -   Eskişehir - İzmit Konuşmaları (1923) - Mustafa Kemal Atatürk - Ana Fikri (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/81749-eskisehir-izmit-konusmalari-1923-mustafa-kemal-ataturk-ana-fikri.html)

tasfirin77 03-15-2011 05:23

Eskişehir - İzmit Konuşmaları (1923) - Mustafa Kemal Atatürk - Özeti
 

Eskişehir - İzmit Konuşmaları (1923) - Mustafa Kemal Atatürk - Özeti, Eskişehir - İzmit Konuşmaları (1923) Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir

Yayınevi: Kaynak Yayınları
Basım Tarihi: Şubat 1993
Kitap Türü: Diğer / Edebiyat

Gazi Mustafa Kemal in 1923 Ocak ayında yapıtığı Eskişehir konuşması, İzmit basın toplantısı ve İzmit konuşması tutanakları 64 yıl kasalarda gizlendi. Türk Tarih Kurumu ve çeşitli araştırmacılar bu konuşmaları yayımladıkları kitaplarda Kürt sorununa, Batı Trakya ya ve Rusya Türkleri ne ilişkin bölümleri makasladılar. Kaynak Yayınları Cumhuriyet devriminin atılım dönemine ilişkin tarihsel bir belgeyi ilk kez tam metin olarak yayımlıyor. Elinizdeki kitapta konuşma tutanakları eski yazıyla tıpkıbasım yeni yazıyla özgün metin ve günümüz Türkçesine çevrilmiş olarak bulunuyor. Kurtuluş Savaşı kazanılmış, fakat henüz barış yapılmamıştı. Saltanat kaldırılmış, fakat cumhuriyet resmen ilan edilmemişti. Gazi Mustafa Kemal bir karar döneminde Cumhuriyet projesinin esaslarını tartışıyor; Kürtlere özerklik çözümünü de bu bağlamda dile getiriyor. 2. Cumhuriyet tezlerinin piyasaya sürüldüğü bir ortamda 1. Cumhuriyet in hangi temellerde oluştuğunu anlamamıza yardımcı olacak tarihsel bir belgeyi Doğu Perinçek in açıklayıcı bir önsözüyle sunuyoruz.

Diğer "Mustafa Kemal Atatürk" Kitapları:

1. Atatürk'ün Anıları
2. Gençler İçin Fotoğraflarla Nutuk
3. Söylev - Cilt III
4. Söylev - Nutuk
5. Nutuk - İlköğretim ve Lise Öğrencileri İçin Sadele
6. Nutuk
7. Nutuk (Söylev)
8. Seni Çok Özledik - Küçük / MP3+Kitap
9. Çocuklar İçin Nutuk


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:08 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük