MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Kitap Tanitimi (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/)
-   -   Elifin Öküzü ya da Sürprizler Kitabı - Sevan Nişanyan - Ana Fikri (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/80060-elifin-okuzu-ya-da-surprizler-kitabi-sevan-nisanyan-ana-fikri.html)

Enesce 03-10-2011 14:50

Elifin Öküzü ya da Sürprizler Kitabı - Sevan Nişanyan - Özeti
 

Elifin Öküzü ya da Sürprizler Kitabı - Sevan Nişanyan - Özeti, Elifin Öküzü ya da Sürprizler Kitabı Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir

Yayınevi: Adam Yayınları
Basım Tarihi: Kasım 2002
Kitap Türü: Diğer / Edebiyat

Bunları biliyor muydunuz? - Latince "kalem torbası" anlamına gelen kalamar ile bizim Arapçadan aldığımız kalem aynı kökten gelen iki sözcük. - İtalyanca berber saç değil sakalı traş eden kişinin adı, barbunya ise aslında "sakallı" demek. - Put Buddha nın Eski Türklerdeki adı, pagoda ise Budist tapınaklarına verilen putkede adının Porteksizcesinden Batı dillerine giren bir sözcük. - Boğaça "ateşte pişmiş hamurişi" anlamına gelen latince focada dan, fueloll deki fuel ise "yakacak odun" anlamında focalia dan geliyor. Birincisi İtalyanca, ikincisi Eski Fransızcadan İngilizce yoluyla Türkçeleşmiş. - Bukalemun ile pantalonda Eski Yunanca "aslan" sözcüğü saklı. - Farsça beygir "yük tutan", kevgir "köpük tutan", peşkir ise "ön tutan" anlamına gelen bileşik isimler. - Sefer, sofra ve misafir Arapça SFR kökünden basit dilbilgisi kurallarına göre türemişler. - İrtica sözcüğü (ve tartışması) Türkçeye 1909 da girmiş. Fransızca ecole den esintiler taşıyan okul ise Dil Devrimi bünyesinde 1934 te yaratılmış.

Diğer "Sevan Nişanyan" Kitapları:

1. Hocam, Allah'a Peygambere Laf Etmek Caiz midir?
2. Adını Unutan Ülke
3. Kelimebaz 2
4. Yanlış Cumhuriyet
5. Kelimebaz-1
6. Sözlerin Soyağacı - Çağdaş Türkçenin Etimolojik Sö
7. Kelime Baz 1
8. Küçük Oteller Kitabı 2008
9. Küçük Oteller Kitabı 2006


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:32 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük