MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Kitap Tanitimi (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/)
-   -   Evvel Zaman İçinde İstanbul Ramazanları - Ahmet Semih Mümtaz - Ana Fikri (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/77194-evvel-zaman-icinde-istanbul-ramazanlari-ahmet-semih-mumtaz-ana-fikri.html)

tasfirin77 03-02-2011 02:10

Evvel Zaman İçinde İstanbul Ramazanları - Ahmet Semih Mümtaz - Özeti
 

Evvel Zaman İçinde İstanbul Ramazanları - Ahmet Semih Mümtaz - Özeti, Evvel Zaman İçinde İstanbul Ramazanları Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir

Yayınevi: Kurtuba Yayıncılık
Basım Tarihi: Eylül 2009
Kitap Türü: Diğer / Edebiyat

Elinizdeki kitap, yazı hayatına 20 Nisan 1956 tarihli Son Saat gazetesinde "İftar" başlıklı yazıyla veda eden ve sekiz gün sonra ebedî âleme irtihal eden Ahmet Semih Mümtaz'ın eski İstanbul'un ramazan ve bayram yaşantısına ait yazılarından oluşmaktadır.Eski İstanbul'da üç aylar, bayram hazırlıkları; konaklarda ve saraylarda iftar ve sahur; toplumsal hayatımızda hâlâ nostaljik olarak yaşatmaya çalıştığımız eğlenceler; bayram merasimleri ve gelenekleri Ahmet Semih Mümtaz'ın akıcı anlatımıyla bu kitapta yer alır.Sultan II. Abdülhamid'in, Gazi Osman Paşa'nın, Şeyhülislam Cemaleddin Efendi'nin, Adile Sultan'ın, Zekiye Sultan'ın ve Münir Paşa'nın verdiği iftar yemeklerinde neler yaşandı neler konuşuldu? İstanbul Ramazanı nasıl yaşardı? Merak edilenlerin hepsi, yaşananlara tanık olmuş usta bir gazetecinin kaleminden sunuluyor.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:35 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük