MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Kitap Tanitimi (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/)
-   -   Fitne / İslam ın Merkezinde Savaş (Fitna / Guerre - Gilles Kepel - Ana Fikri (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/70564-fitne-islam-in-merkezinde-savas-fitna-guerre-gilles-kepel-ana-fikri.html)

Enesce 02-12-2011 02:50

Fitne / İslam ın Merkezinde Savaş (Fitna / Guerre - Gilles Kepel - Ana Fikri
 

Fitne / İslam ın Merkezinde Savaş (Fitna / Guerre - Gilles Kepel - Özeti, Fitne / İslam ın Merkezinde Savaş (Fitna / Guerre Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir

Yayınevi: Doğan Kitap
Basım Tarihi: Aralık 2006
Kitap Türü: Diğer / Edebiyat

Taliban, El Kaide ya da Filistin-İsrail çatışması hakkında çok şey söylendi, yazıldı. "Medeniyetler çatışması" dendi, "yeni haçlı seferi" dendi, "Saddam ı devirmek için nükleer silahları bahane" dendi, "amaç petrolü ele geçirmek" dendi, "terörizm bir kılıf" dendi. Peki Ortadoğu nun kaynamasının gerçek sebebi neydi? Müslüman-Hıristiyan-Yahudi çatışması kutsal topraklar üzerinde ne zaman başladı? İslamcı terör örgütleri nasıl bu kadar güçlendi? ABD Afganistan da Sovyet Kızıl Ordusu nun alt edebilmek için Taliban ı maddi ve manevi açıdan destekledi mi? ABD, kendi yarattığı Frankeştayn ı şimdi alt etmeye mi çalışıyor? "Neocon"ların, yani yeni muhafazakarların ABD nin bugünkü politikasındaki etkisi nedir? Kimdir bu yeni muhafazakarlar; ABD Yahudilerinin ağırlıklı olarak söz sahibi olduğu eski Marksistler ve eski Troçkistler mi?

Diğer "Gilles Kepel" Kitapları:

1. Bir Şark Savaşı Güncesi
2. Cihat
3. Allah ın Batısında


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:23 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük