MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Kitap Tanitimi (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/)
-   -   Çanakkale - Bir Avuç Kan Bir Avuç Toprak - Yaşar Aksan - Ana Fikri (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/60283-canakkale-bir-avuc-kan-bir-avuc-toprak-yasar-aksan-ana-fikri.html)

tasfirin77 01-08-2011 16:40

Çanakkale - Bir Avuç Kan Bir Avuç Toprak - Yaşar Aksan - Ana Fikri
 

Çanakkale - Bir Avuç Kan Bir Avuç Toprak - Yaşar Aksan - Özeti, Çanakkale - Bir Avuç Kan Bir Avuç Toprak Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir

Yayınevi: Bizbize Yayınları
Basım Tarihi: Temmuz 2007
Kitap Türü: Roman / Edebiyat

Cephede savaş son hızıyla devam ediyordu. Bombalar patlıyor, Mehmetçikler birer birer toprağa düşüyordu. Cephe gerisindeki sıhhiyelerde doktorlar ve hemşireler yaralılara yetişemiyorlardı. Durumu ümitsiz olanlar bir kenara ayrılıyor, iyileşecek gibi olanlarla ilgileniliyordu. Vücudunun büyük bölümü parçalanmış, bağırsakları dışarı çıkmış bir Mehmetçik getirildi. Doktor onu görünce: "Götürün bunu diğeri..." dedi. O sırada yaralı asker: "Baba benim," deyince doktor: "Oğlum! Oğlum!" diyerek sarıldı. Ama yapılacak hiçbir şey yoktu. Yeni gelen, ağır yaralı, başka bir askerle ilgilenmek zroundaydı. Kendi oğluna ancak ertesi gün sıra gelmişti. Ama oğlu çoktan toprağa verilmişti.

Diğer "Yaşar Aksan" Kitapları:

1. Can Verip Yatanlar - Son Mektup


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:28 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük