MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Kitap Tanitimi (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/)
-   -   Bedenin İnce Dili - Sinergoloji - Philippe thurchet - Ana Fikri (https://www.muhakeme.net/forum/kitap-tanitimi/55435-bedenin-ince-dili-sinergoloji-philippe-thurchet-ana-fikri.html)

tasfirin77 12-25-2010 11:20

Bedenin İnce Dili - Sinergoloji - Philippe thurchet - Ana Fikri
 

Bedenin İnce Dili - Sinergoloji - Philippe thurchet - Özeti, Bedenin İnce Dili - Sinergoloji Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir

Yayınevi: Sistem Yayıncılık
Basım Tarihi: Nisan 2005
Kitap Türü: Kişisel Gelişim / Genel

Sinergoloji, sözcüklerin diliyle, sözsüz dil de denilen beden dili arasındaki farkı gözlemler. Karşısındaki insanın bedenini gözlemleyerek sözlerin içinde bulunduğu çıkmaza çare bulmaya çalışır.* İletişim söz konusu olduğunda hareket sözden önce yer alır. Hareketin bir başka özelliği de beynin düşünüp de söylemediklerini ortaya çıkarmasıdır.* Sinergoloji, bedenin bilinçsiz hareketlerini saptar. Onların topografyasını çıkarır. Bu bilinçsiz hareketler, güdülerimizin görsel belirtileridir.* Sinergolojide, herhangi bir konuşma sırasında, bedenin kimsenin bakmadığı bölgeleri gözlemlenir. Bu bölgeler, incelenmedikleri için rahat hareket eder ve... konuşurlar.* Sinergolojinin amacı, hareketlerimizin bize ihanet etmek bir yana, ihtiyaç ve isteklerimizi karşımızdakilere daha açık biçimde iletmemize imkan verdiğinin bilincine varmamıza yardımcı olmaktır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:19 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük