![]() |
Berat Kandiliniz Mübarek Olsun Hazreti isa aleyhisselam bir gun daglarda gayet guzel yesilliklerin arasinda dolasirken gözu beyaz bir kayaya ilisir. Kayanin guzelligine hayran olur. Tam bu sirada cenab-i Allah vahiy yoluyla: “ ya isa sana bundan daha guzelini gostermemi istermisin? Diye sorar. O da : “ Istemez olurmuyum “ Buyurur. O büyük kaya birden yarilir ve içinde ibadet etmekte olan ak sakalli bir zaat ile zeytin agaci görülür. Hazret-i isa aleyhisselam merak eder, o agacin neyin nesi oldugunu ve kaç yildir ibadet ettigini sorar. Nu yüzlü ihtiyarda: “ o zeytinlerle sene boyunca karnini doyurdugunu, tam dörtyüz yildir o magarada kaldigini, bütün vakitlerini ibadetle geçirip, bir kere bile insanlarin arasina karismadigini “ Soyler. Bu manzaraya çok sevinen, adeta iftihar edip gögsu kabaran hazret-i isa aleyhisselam’ a Cenab-i hakk vahiy yoluyla tekrar hitap eder. “ ya isa ! Bu kadar senedir durmadan ibadet eden bu zaatla iftihar etmekle haklisin. Fakat senden sonra Muhammed – sallallahu aleyhi ve selam – adinda bir peygamber gonderecegim. Ona bir berat gecesi verecegim ki, ümmeti arasinda bu geceyi ibadet ve taatle gecirenler, neznimde senin ibadetine hayran oldugun sofudan daha hayirli olacak. “ Buyurdu: Bu geceyi ihya edenlere ne mutlu. GECENIZ MÜBAREK OLSUN |
Allah razı olsun,bu olayı bilmiyordum. Sizin de kandiliniz mübarek olsun... |
herkesin kandilini tebrik ediyorum. hayırlı kandiller diliyorum |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:12 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük