İZTO Başkanı Demirtaş: Suriye'de yaşananlar eskiden olsaydı piyasalar çökerdi   Konuyu açan: fuhgu   İlk Mesaj: 07-26-2012 (00:40)   Son Mesaj: 07-26-2012 (00:40)    Cevap: 0    Gösterim: 1169  

    07-26-2012

    İZTO Başkanı Demirtaş: Suriye'de yaşananlar eskiden olsaydı piyasalar çökerdi

    İZTO Başkanı Demirtaş: Suriye'de yaşananlar eskiden olsaydı piyasalar çökerdi
    İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Suriye'de yaşanan çatışmaların Türkiye sınırına dayandığını ifade ederek, ''Suriye'de şu anda yaşanan çatışmaların onda biri eski yıllarda yaşansaydı bile Türkiye'deki finansal piyasalar alt üst olurdu. Şimdi duyarlılık var ama panik yok. Çünkü Türkiye'nin, kamu borcu, bütçe açığı ve bankacılık sistemi iyi yönetiliyor.'' dedi.

    İZTO olağan meclis toplantısında konuşan Ekrem Demirtaş, Suriye'deki çatışmalardan özellikle sanayici ve nakliyecilerin zarar gördüğünü belirtti. Demirtaş, "Savaş uçağımız düşürüldü, savaş söylentileri çıktı. Ne dolar fırladı ne de altın. Çünkü Türkiye'nin kamu borcu, bütçe açığı ve bankacılık sistemi iyi yönetiliyor. Bu sayede Türkiye'deki piyasa faizi geriliyor. Batı'da, faizlerin daha uzun bir süre düşük kalacağının anlaşılması, AB bankalarının sermaye sorunlarının çözümünün zorluğu, Türkiye'nin 'cari açığında' görülen nispi iyileşme, yabancı yatırımcıyı, artan biçimde Türk finansal piyasalarına kaydırmaya başladı. Türkiye, kesintisiz büyümesini 2012'nin ilk üç ayında sürdürdü." diye konuştu.




    İZTO Başkanı Demirtaş: Suriye'de yaşananlar eskiden olsaydı piyasalar çökerdi Yorumları