Mücevher fuarındaki hırsızlıktan firma sorumlu tutuluyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-26-2012 (18:13)   Son Mesaj: 07-07-2012 (00:59)    Cevap: 1    Gösterim: 1251  

    03-26-2012

    Mücevher fuarındaki hırsızlıktan firma sorumlu tutuluyor

    Mücevher fuarındaki hırsızlıktan firma sorumlu tutuluyor
    UBM açıklamasında, 34. İstanbul Jewellery Show'da dün meydana gelen hırsızlığın, fuarın bitiş saati olan 17.00'dan sonra, 17.50'de, katılımcı firmalardan birinin standını sökme işlemi sırasında gerçekleştiği kaydedildi.

    1'i kadın 4 kişinin, firma standına 3-4 kez gelerek, İngilizce sorular sormasından ve kamera görüntülerinden yabancı uyruklu olduklarının anlaşıldığına değinilerek, ''Firmamızın standındaki bir anlık boşluktan yararlanan kişiler, içinde 4 kilo 14 ayar takının ve 40 bin liranın bulunduğu çantayı çalmışlardır.

    14 ayarlık takının değeri yaklaşık 2,5 kilo altına eşdeğerdedir, yani bugün bazı gazete ve TV kanallarında bahsedildiği gibi saf 4 kilo altın çalınmamıştır. Firmanın kaybı yaklaşık 2,5 kilo altın ve 40 bin liradır'' denildi.

    UBM Rotaforte Fuarcılık'un 4 gün boyunca yaklaşık 550 güvenlik ekibi, emniyet mensubu ve sivil ekiplerle firmaların genel güvenliklerinin sağlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

    ''Ancak kurulum, fuar ve söküm sırasında firmalar kendi güvenlikleriyle ilgili kendileri sorumludurlar. Zaten olay da ne yazık ki fuarın sona ermesi akabinde gerçekleşmiştir.

    Biz UBM Rotaforte olarak, istesek dahi genel güvenliğin dışında firmaların özel alanlarında güvenliklerine müdahale edemiyoruz. UBM Rotaforte'nin sağladıkları dışında kamera, güvenlik ekibi, ekran, sigorta ve diğer önlemlerden firmalar kendileri mesuldür.''




    Mücevher fuarındaki hırsızlıktan firma sorumlu tutuluyor Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  07-07-2012, 00:59

    → Mücevher fuarındaki hırsızlıktan firma sorumlu tutuluyor


    Bence firmanın sorumlu tutulması çok saçma artık hırsızların önünde durulmuyo zaten bu devirde .
    fuhgu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) fuhgu