ÖSYM ek yerleÅŸtirme kılavuzu yayımlandı   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 09-26-2013 (13:26)   Son Mesaj: 09-26-2013 (13:26)    Cevap: 0    Gösterim: 1508  

    09-26-2013

    ÖSYM ek yerleştirme kılavuzu yayımlandı

    ÖSYM ek yerleştirme kılavuzu yayımlandı
    ÖSYM ek yerleştirme kılavuzu yayımlandı

    ÖSYM, LYS adaylarının merakla beklediği LYS Ek Tercih Kılavuzu nihayet açıkladı.

    ÖSYM, LYS adaylarının merakla beklediği LYS Ek Tercih Kılavuzu nihayet açıkladı. ÖSYM, 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu, 22-24 Eylül 2013 tarihleri arasında ÖSYM'nin 'http://www.osym.gov.tr' internet adresinden yayımlandı.

    Tercihler 25-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Tercih hizmet ücreti ise 3 lira.

    Kılavuz adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanacak. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

    Kontenjanlar için başvurular, 25 Eylül-30 Eylül arasında yapılacak. Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra 'Tercih Süresi' içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercihlerde değişiklik yapabilecek.

    ÖSYM, tercih iÅŸlemi tamamladıktan sonra tÂ*yerleÅŸtirmeÂ*ercih süresi içerisinde internet adresinden tercih bilgilerinin mutlaka kontrol edilmesi, yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklanması istendi.

    Adaylar tercih yapma hakları bulunan tablolardan toplam 30'u geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecek. Ek yerleştirmede tercih için 2013 LYS sınavına girmiş olmak, merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilememiş veya açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olmak gerekiyor.

    2013-ÖSYS'de merkezî ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak.

    Mühendislikler içinde jeoloji, çevre ve bilgisayar mühendislikleri en çok boşluk kalan bölümler olarak dikkat çekiyor. Devlet üniversiteleri arasında Selçuk Üniversitesi, vakıf üniversiteleri arasında ise Avrasya Üniversitesi listenin başında bulunuyor.

    Kaynak: CÄ°HAN





    ÖSYM ek yerleştirme kılavuzu yayımlandı Yorumları