Hukuk fakültesini kazanan ilk kız öğrenci oldu   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 08-20-2013 (12:34)   Son Mesaj: 08-20-2013 (12:34)    Cevap: 0    Gösterim: 551  

    08-20-2013

    Hukuk fakültesini kazanan ilk kız öğrenci oldu

    Hukuk fakültesini kazanan ilk kız öğrenci oldu
    Hukuk fakültesini kazanan ilk kız öğrenci oldu

    Şirvan ilçesinde yaşayan Mefiat Çeber, kaymakamlığın desteğiyle dershaneye giderek ve evlerinin bir odasını 10 kardeşi ile vardiyalı kullanarak hazırlandığı üniversite sınavında Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı.

    Şirvan ilçesinde yaşayan Mefiat Çeber, kaymakamlığın desteğiyle dershaneye giderek ve evlerinin bir odasını 10 kardeşi ile vardiyalı kullanarak hazırlandığı üniversite sınavında Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. Mefiat, geçen yıl mezun olan öğrencilerin yüzde 23'ünün, bu yıl ise yüzde 58'inin üniversiteye yerleşmeye hak kazanarak büyük başarıya imza atan Şirvan'da hukuk fakültesini kazanan ilk kız öğrenci olarak ilçesinin gururu oldu.

    Kaymakam Zafer Öz'ün ilçedeki başarı oranının artırılması için öğretmenler, idareciler ve kanaat önderleri ile yaptığı toplantılar sonrası eğitimde fiziki şartlar düzeltildi, LYS ve SBS'ye hazırlanan öğrenciler SODES kapsamında hazırlanan projelerle dershaneye gönderildi.

    Hayata geçirilen projelerin meyvelerini vermeye başladığı ve geçen yıl 10 öğrencinin üniversiteye girmeye hak kazandığı ilçede, bu yıl 48 öğrenci üniversiteli oldu.

    Bu öğrencilerden Mefiat Çeber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9. sınıftan bu yana en büyük hedefinin hukuk fakültesinde okumak olduğunu söyledi.

    Liseye kadar eğitimini Şirvan'da tamamladığını ifade eden Çeber, 11 ve 12. sınıfta okurken kaymakamlığın hayata geçirdiği proje ile Siirt'te dershaneye gitme imkanı bulduğunu belirtti.

    Çeber, 10 kardeşi ile bir odayı sırayla kullanmak suretiyle üniversiteye hazırlandığını anlatarak, "Bu şartlarda Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. İlçenin hukuk fakültesini kazanan ilk kız öğrencisi olmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

    İyi bir hukukçu olmak istediğini vurgulayan Çeber, başarısında emeği bulunan Kaymakam Öz ile öğretmenleri ve ailesine teşekkür etti.

    Baba Feyzullah Çeber de inşaatlarda çalışarak, zaman zaman da şoförlük yaparak evinin geçimini sağlamaya çalıştığını söyledi.

    Çocuklarından birinin üniversite mezunu olduğunu, ikisinin üniversitede okuduğunu anlatan Çeber, "Mefiat'ın da ünivresiteyi kazanması bizi çok mutlu etti. Çocuklarıma ders çalışmaları için sadece bir oda ayırabildik. Bu şartlarda başarıya ulaşmaları bizi gururlandırıyor" dedi.

    -Kaymakamın çabası sonuç verdi

    Kaymakam Öz, 2011 yılında göreve başladığında öğretmenler, okul idarecileri ve kanaat önderleri ile bir eğitim şurası gerçekleştirdiklerini belirterek, bu kapsamda eğitimde yaşanan sorunları tespit ettiklerini söyledi.

    İlçenin eğitimdeki başarı oranını artırmak için harekete geçtiklerini ifade eden Öz, hayırsever vatandaşların yüzde 90 katkısıyla okulların fiziki şartlarını iyileştirdiklerini vurguladı.

    Öz, bunun yanı sıra öğrencilerin daha iyi yetişmeleri için de LYS ve SBS'ye hazırlanan öğrencileri SODES kapsamında hazırladıkları projelerle dershaneye gönderdiklerini anlatarak, şöyle dedi:

    "Fakülteye yerleştirilen öğrenci sayımız yeterli değildi, buna ilişkin çalışma yaptık. Bu kapsamda lise 2, 3 ve 4. sınıflarda 40, 8. sınıflarda okuyan 40 öğrencimizi dershaneye gönderdik. İlçeden 80 öğrenciyi dershanelerle tanıştırdık. SBS sınavlarına hazırlanan 600 öğrencimiz vardı. Bunlar için de Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği halinde kurslar düzenledik. Bu çalışmalarımızın iki yılda sonuç vermeye başlamasının sevincini yaşıyoruz. Öğrenci ve velilerle iletişimin güçlenmesi gibi çalışmalar da başarıyı beraberinde getirdi. Geçen yıl Anadolu ve Fen Liselerini kazanan öğrenci sayımız 43 iken, bu yıl bu rakam 4 kat artarak 170'e ulaştı. Geçen yıl lise mezunlarımızın yüzde 23'ünü üniversiteye gönderirken ki bu rakam 10 civarındaydı, bu yıl mezunlarımızın 2,5 kat artış ile yüzde 58'ini üniversiteye gönderiyoruz. Eğitime yatırımımız meyvelerini vermeye başladı. Mezunlarımızın yüzde 58'inin üniversite sınavında başarıyı yakaladığı ilçede bir kız öğrencimizi de hukuk fakültesine göndermenin gururunu yaşıyoruz. Bunu eğitim ve öğretim alanında çalışan kardeşlerimiz ve velilerimizle başardık.

    Öz, Siirt Valiliğince yürütülen "Siirt Okuyor" kampanyasında Şirvan'ın en çok kitap okuyan ilçe olduğunu hatırlatarak, öğrencilerin başarısına katkı sunan bu tür kampanyaların yaygınlaşmasını diledi.

    Kaynak: AA





    Hukuk fakültesini kazanan ilk kız öğrenci oldu Yorumları