Ãœniversiteli iÅŸsizler 1.5 yılda pilot oluyor   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 06-03-2013 (13:28)   Son Mesaj: 06-03-2013 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 558  

    06-03-2013

    Üniversiteli işsizler 1.5 yılda pilot oluyor

    Üniversiteli işsizler 1.5 yılda pilot oluyor
    Üniversiteli işsizler 1.5 yılda pilot oluyor

    Türkiye'de pilotlar ayda ortalama 20-25 bin lira maaş alıyor. Şayet üniversite mezunuysanız ve yeterli derecede İngilizceniz varsa 1,5 yılda pilot olabilirsiniz.

    Türkiye'de pilotlar ayda ortalama 20-25 bin lira maaş alıyor. Şayet üniversite mezunuysanız ve yeterli derecede İngilizceniz varsa 1,5 yılda pilot olabilirsiniz. Ercan Seki'nin haberi

    Pilotluk ülkemizde kız-erkek her çocuÄŸun hayal ettiÄŸi mesleklerden biridir. "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna "pilooot" cevabı vermeyen çocuk var mıdır bilmem. Ancak çocukların pilotluk hayaliyle büyüdüğü bir ülkede pilot sıkıntısı yaÅŸanıyor olması, trajikomik bir çeliÅŸki.Â*

    Türkiye'de sivil havayolu şirketleri pilot ihtiyacını yakın zamana kadar sadece Türk Silahlı Kuvvetleri, Sivil Havacılık Yüksek Okulları, Türk Hava Kurumu'ndan karşılıyordu. Buralardan yetişen pilot sayısı, ihtiyaca cevap vermez hale gelince devreye özel uçuş okulları girdi. Özel sektörün sağladığı imkanlarla birlikte, pilotluk artık Türk gençleri için de hayal olmaktan çıktı. Üniversiteyi bitirdiniz ama bir türlü iş bulamıyorsunuz.

    10 BÄ°N TL MAAÅž

    Veya eğitimini aldığınız mesleği sevemediniz. Hem parası bol, hem de daha rahat bir iş arıyorsunuz. Hiç durmayın. Bir uçuş okulunda 1.5 yıl teorik ve pratik eğitimin ardından havayolu şirketleri sizi adeta kapacaktır. Pilot koltuğuna oturduğunuz anda maaşınız 10 bin lira.

    Tecrübeniz artıp kaptan pilot koltuğuna oturduğunuz anda maaşınız 20-25 bin TL'yi aşıyor. Uçuş tazminatları ile birlikte elinize geçecek para 30 bini buluyor. Türkiye'nin ilk özel uçuş okullarından AYJET şimdiye kadar 31 dönem mezun vermiş. Yetiştirdiği 311 pilottan 139'u Türk Hava Yolları, 41'i Pegasus, 44'ü Sun Express'te ve diğerleri de çeşitli havayolu şirketlerinde uçuyor. Bu okulda 1.5 yıllık teorik ve pratik eğitimin bedeli 55 bin Euro. Yani yaklaşık 132 bin lira. "Nereden bulacağım bu parayı?" diyenler içinse, çok özel bir imkan var. Zira anlaşmalı bankalar kurs ücretini sizin adınıza ödüyor. Cebinizden tek kuruş çıkmadan okulu bitiriyorsunuz. Pilot olup hayalini kurduğunuz maaşa kavuştuktan sonra, kredi borcunuzu çekirdek parası harcar gibi rahat rahat ödüyorsunuz.

    Halen 10'u Türk Hava Yolları'nda olmak üzere toplam 27 kadın pilot çeÅŸitli havayolu ÅŸirketlerinde görev yapıyor. THY'nin yeni mezun olan 89 pilotundanÂ* 4'ü kadın. Filoya katılan bayan pilotlar (saÄŸdan) Aslıhan Yılmaz, Tila Haberdar, Ecehan Çakmak ve Buket Özkan.

    BAYANLARIN SAYISI HER GÃœN ARTIYOR
    Pilot olabilmek için uçuş okullarında 1.5 yıl teorik ve pratik eğitim görmek yeterli. Pilot adayı öğrenciler arasında genç kızların sayısı her geçen gün artıyor.

    Haydi kızlar göklere!

    Yakın zamana kadar ülkemizde havayolu şirketlerindeki pilotların tamamı erkekti. Bunun sebebi pilotların hepsinin Türk Silahlı Kuvvetleri çıkışlı olmasıydı. Özel uçuş okulları ile birlikte uçmaya meraklı genç kızlara da pilotluk yolu açıldı. Kısa süre sonra da bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yolcu uçakları bayan kaptanlarla uçmaya başladı. Hepsi de oldukça genç yaşta hem hayallerini süsleyen bir mesleğe hem de Türkiye standartlarına göre çok iyi sayılabilecek bir maaşa kavuşmuş durumda. Uçuş okullarına devam eden pilot adayları arasında da genç kızların sayısı giderek artıyor. Kız veya erkek olmanız farketmiyor. Eğer gerekli şartları taşıyorsanız ve pilotluğa mani bir sağlık engeliniz de yoksa, biliniz ki sizin için de İstikbal göklerdedir...

    Türkiye





    Üniversiteli işsizler 1.5 yılda pilot oluyor Yorumları