Sınav'dan YGS'yi aratmayan prova   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-11-2013 (13:25)   Son Mesaj: 03-11-2013 (13:25)    Cevap: 0    Gösterim: 317  

    03-11-2013

    Sınav'dan YGS'yi aratmayan prova

    Sınav'dan YGS'yi aratmayan prova
    Sınav'dan YGS'yi aratmayan prova

    Eğitimde 20. yılını dolduran Sınav Dergisi Dershaneleri, öğrencilere Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi, hem tecrübe hem de gerçeği aratmayacak bir deneyim fırsatı sundu.

    Eğitimde 20. yılını dolduran Sınav Dergisi Dershaneleri, öğrencilere Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi, hem tecrübe hem de gerçeği aratmayacak bir deneyim fırsatı sundu. 9-10 Mart tarihleri arasında başta İstanbul Üniversitesi ve Ankara Gazi Üniversitesi olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerindeki üniversitelerde düzenlenen YGS Deneme sınavına 60 bin civarında öğrenci katıldı.

    ÖSYM kurallarının tam uygulandığı sınav kapsamında bina girişinden aramaya, giriş kartı ve kimlik kontrollerinden optik okuyucuda hazırlanmış sınav kağıtlarına kadar her şey gerçeği ile birebir bir aynıydı.

    Dershane, YGS'ye bir aydan az bir süre kala, binlerce öğrencinin hayali olan İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde 15 bin öğrencinin ter döktüğü sınavda öğrenciler gerçek üniversite ortamında olmanın da heyecanını yaşadılar. Türkiye genelinde yaklaşık 60 bin öğrencinin katıldığı sınav, İstanbul Üniversitesi'nin yanı sıra Ankara Gazi Üniversitesi olmak üzere Antalya, Amasya, Balıkesir, Bursa, Kırşehir, Samsun ve Niğde'deki üniversitelerde de yapıldı.

    Başarının önündeki en büyük engel sınav kaygısı

    YGS Deneme Sınavı ile ilgili bilgi veren Sınav Dergisi Dershaneleri İstanbul Bölge Koordinatörü Necdet Özcan; "Dört yıldan bu yana deneme sınavlarımızı üniversitelerde gerçek mekanlarda öğrencilere yaşatma fırsatı sunuyoruz. Normalde öğrenciler yıl içinde girdikleri denemelerde yanlarında sürekli aynı arkadaşları ile sınava girerken bu sınavda gerçek sınavdaki gibi tanımadık yüzlerle ve gerçek sınav kurallarının uygulandığı bir ortam ile karşılaşıyorlar. Bu sayede gerçek sınavda yaşayacakları heyecanı önceden deneyimleyerek YGS öncesinde önemli bir hazırlık yapmış oluyorlar." dedi.

    Sınav kaygısının ancak gerçek tecrübelerle üstesinden gelinebildiğini ifade eden Özcan, dört yıl boyunca gerçekleştirdikleri deneme sınavına ilişkin gözlemlerini de şöyle açıklıyor: "Sınav Dergisi Dershaneleri olarak yıl boyunca 25-30'a yakın deneme sınavı yapıyoruz. Ancak dört yıl boyunca gözlemledik ki; Üniversitede yaptığımız bu deneme ile, öğrencilerimiz gerçek sınavda aldıklarına yakın bir puan alıyorlar.

    Sınav Dergisi Dershanesi'nin 9-10 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiği deneme sınavında toplamda 700 bina sorumlusu ve gözetmen görev alıyor. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde gerçekleşen sınava, Sınav Dergisi Dershanesi'nin İstanbul'da bulunan 43 şubesi katıldı.





    Sınav'dan YGS'yi aratmayan prova Yorumları