28 Şubat'ın İHL'siz bıraktığı ilçe   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 03-01-2013 (14:25)   Son Mesaj: 03-01-2013 (14:25)    Cevap: 0    Gösterim: 412  

    03-01-2013

    28 Şubat'ın İHL'siz bıraktığı ilçe

    28 Şubat'ın İHL'siz bıraktığı ilçe
    28 Şubat'ın İHL'siz bıraktığı ilçe

    28 Şubat darbesinin izleri devam ediyor. Ankara'nın Akyurt ilçesindeki İmam Hatip Lisesi (İHL), 28 Şubat süreci yüzünden binasız kalmış. Başka bir okulda eğitim gören İHL öğrencileri, bir an evvel müstakil binalarına kavuşmak istiyor.

    28 Şubat darbesinin izleri devam ediyor. Ankara'nın Akyurt ilçesindeki İmam Hatip Lisesi (İHL), 28 Şubat süreci yüzünden binasız kalmış. Başka bir okulda eğitim gören İHL öğrencileri, bir an evvel müstakil binalarına kavuşmak istiyor. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Akyurt İmam Hatip Lisesi'nin arsası, 1996 yılında Ahmet Öztepe tarafından bağışlandı. Binanın inşaatını ise vatandaşlar üstlendi. Okulun kaba inşaatı, hayırseverler tarafından 1997 yılının yaz aylarında tamamlandı. İHL'nin açılışı ise 28 Şubat sürecine takıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, 28 Şubat kararlarını öne sürerek İmam Hatip Lisesi'nin açılışına izin vermedi, bina çürümeye terk edildi. Arsayı bağışlayan hayırsever Ahmet Öztepe, binanın atıl kalmasına razı olmadı. 2002 yılında Ankara Valiliği ile protokol imzalayıp binayı ilköğretim okulu olarak kullanılmak üzere İl Özel İdaresi'ne bağışladı. Bina, gerekli tadilatlar yapıldıktan sonra 2003-2004 eğitim yılında Şükrü Acar İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye başladı. Ankara'nın Akyurt ilçesi ise ancak 2009 yılında İmam Hatip Lisesi'ne kavuştu. Müstakil binası olmayan Akyurt İmam Hatip Lisesi, halen Çok Programlı Lise ve Kız Meslek Lisesi ile aynı binada faaliyet gösteriyor.

    İmam Hatip Lisesi arsasını bağışlayan Ahmet Öztepe hayatını kaybetti. Merhum Öztepe'nin oğlu Nuh Öztepe, şu anda Akyurt İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı olarak görev yapıyor. Nuh Öztepe, dramatik süreci şöyle anlattı: "Şu alanı babam, 1996 yılında İmam Hatip Lisesi yapımı için İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne bağışladı. Bir yıl gibi kısa bir sürede Akyurt halkı omuz vererek bu binanın kabasını bitirdi. 1997 yılına geldiğimizde 28 Şubat kararlarına takılan okulumuzun inşaatı durdu. Bina 5-6 yıl atıl bir vaziyette bekledi. Binayı çürümeye terk etmemek için 2003 yılında burayı Özel İdare'ye devrettik. Özel İdare kalan kısmı tamamlayarak Milli Eğitim'e devretti ve burası ilköğretim olarak hizmet vermeye başladı."

    MÜSTAKİL BİNA İSTİYORLAR

    Nuh Öztepe, şöyle devam etti: "2009 yılında buraya İmam Hatip Lisesi'ni büyük çabalarla getirdik. İlk eğitim ve öğretim yılına 24-25 öğrenci ile başladık. Üç sene gibi kısa bir zamanda şu an İmam Hatip Lisesi bünyesinde 300'e yakın öğrencimiz eğitim öğretim görüyor. Üç okul aynı binada hizmet aldığı için çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Öğrencilerimiz bir sırada 3-4 kişi oturuyor. Sınıf mevcudumuz 50-60 kişi. Akyurt halkı İmam Hatip Lisesi'ne büyük teveccüh gösteriyor. Acilen Akyurt'un müstakil bir İmam Hatip Lisesi'ne ihtiyacı var. Şu an bu okulu almamız bizim sorunumuzu çözmez. Bu binayı biz 20 sene önceki nüfusa göre yapmıştık. Okulumuzda şu an 300 öğrenci var fiziki yetersizliklerden dolayı bir o kadar öğrenciyi de çevre ilçelere gönderdik."

    Nuh Öztepe, Şükrü Acar İlköğretim Okulu açılışına davet edilmemenin kendilerini çok üzdüğünü ifade etti.

    Kaynak: CİHAN





    28 Şubat'ın İHL'siz bıraktığı ilçe Yorumları