Okul yöneticiliği atama sistemi değişti   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 02-28-2013 (14:25)   Son Mesaj: 02-28-2013 (14:25)    Cevap: 0    Gösterim: 324  

    02-28-2013

    Okul yöneticiliği atama sistemi değişti

    Okul yöneticiliği atama sistemi değişti
    Okul yöneticiliği atama sistemi değişti

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın, müdür ve müdür yardımcılığı için sözlü sınav getiren, 8 yılını dolduran yöneticilerin de rotasyona tabi tutulmasını içeren yönetmeliği yayımladı.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın, müdür ve müdür yardımcılığı için sözlü sınav getiren, 8 yılını dolduran yöneticilerin de rotasyona tabi tutulmasını içeren yönetmeliği yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim kurumları yöneticiliklerini ikinci görev olarak yürüteceklerin seçimine, atanmasına ve yer değiştirmelerine ilişkin usul ve esasları belirleyen ''Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği''ni yayımladı.

    Yönetmeliğe göre, eğitim kurumu yöneticiliği sınavlarını yürütmek üzere Sınav Komisyonu ile Sözlü Sınav ve Değerlendirme Komisyonu oluşturulacak.

    Eğitim kurumu yöneticiliği yazılı sınavı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce merkezi sistemle yapılacak. Yazılı sınavda, 100 tam puan üzerinden 70 ve üstü puan alan adaylar başarılı sayılacak.

    Yazılı sınav puanının yüzde 50'si, sözlü sınav puanının yüzde 30'u ve Yönetici Değerlendirme Formuna göre hesaplanan puanın yüzde 20'si alınarak belirlenecek, puan üstünlüğüne göre her eğitim kurumu yöneticiliği için valiliğe sunulmak üzere üç aday belirlenecek.

    Sözlü Sınav ve Değerlendirme Komisyonu ise sözlü sınavları yaparak eğitim kurumu yöneticiliğine atanma teklifine esas puanları belirlemek, sınavla ilgili itirazları değerlendirip sonuçlandırmak görevlerini yapacak.

    Atamalar

    İl milli eğitim müdürlükleri, atama yapılacak eğitim kurumları ile başvuru ve atamalara ilişkin diğer hususları yazılı sınavı kazanan adayların bilgi sahibi olmasını sağlayacak şekilde duyuracak.

    Adaylar, sadece kadrosunun bulunduğu ildeki eğitim kurumları yöneticiliklerine başvurabilecek. Sözlü Sınav ve Değerlendirme Komisyonu'nca her eğitim kurumu için belirlenen ve valiliğe sunulan 3 adaydan uygun görülen aday, vali tarafından atanacak.

    8 yılını doldurana rotasyon

    Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görev yaptıkları eğitim kurumunda 8 yıllık çalışma süresini tamamlayan yöneticilerin görev yerleri, hizmet puanlarının yüzde 70'i ile Yönetici Değerlendirme Formuna göre hesaplanan puanın yüzde 30'u alınarak belirlenen yer değiştirme puanı üstünlüğüne göre, tercihleri alınarak il içinde ''atanmak üzere başvurulacak eğitim kurumuna alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilmek veya bu eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak'' şartını taşımak kaydıyla değiştirilecek. Tercihte bulunmayan yöneticilerin yer değişiklikleri ise ''atanmak üzere başvurulacak eğitim kurumuna alanı itibarıyla öğretmen olarak atanabilmek veya bu eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak'' şartını taşımak kaydıyla, boş eğitim kurumlarına kurayla gerçekleştirilecek.
    Yer değiştirmeler, son başvuru tarihi esas alınarak 8 yıllık çalışma süresinin tamamlandığı tarihi takip eden ilk yer değiştirme döneminde yapılacak.

    Norm kadro fazlası yöneticiler

    Norm kadrosu kaldırılan yöneticiler ya da norm kadro fazlası haline gelen yöneticiler, valiliklerce talepleri ve hizmet gerekleri birlikte değerlendirilerek uygun görülecek eğitim kurumu yöneticiliklerine öncelikle atanacaklar.

    Kaynak: AA





    Okul yöneticiliği atama sistemi değişti Yorumları