Eğitimdeki başarısı kız çocuklarına örnek oldu   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 01-15-2013 (13:28)   Son Mesaj: 01-15-2013 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 391  

    01-15-2013

    Eğitimdeki başarısı kız çocuklarına örnek oldu

    Eğitimdeki başarısı kız çocuklarına örnek oldu
    Eğitimdeki başarısı kız çocuklarına örnek oldu

    Iğdır'da ailesi ikna edilerek eğitimine devam etmesi sağlanan kız öğrenci, okulunun en başarılı öğrencisi oldu.

    Iğdır'da ailesi ikna edilerek eğitimine devam etmesi sağlanan kız öğrenci, okulunun en başarılı öğrencisi oldu. Iğdır Atatürk Ortaokulu'nda öğrenim gören 8. sınıf öğrencisi Ayşe Parıldar, geçen eğitim-öğretim yılı sonunda maddi imkansızlıklar nedeniyle ailesi tarafından okula gönderilmedi.

    Eğitimine devam etmek için öğretmenlerini arayan 14 yaşındaki Parıldar, Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş ve öğretmenlerinin araya girerek ailesini ikna etmesiyle okuluna okula yeniden başladı. Okulunun en başarılı öğrencisi olmayı da başaran Parıldar, kendisi gibi kız çocuklarının eğitime kazandırılmasını istiyor.

    Milli Eğitim Müdürü Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkanlığında oluşan ikna ekibinin Ayşe Parıldar'ın yaşadığı 7 Kasım Mahallesi'ndeki evine giderek, aileyi kızlarını okula göndermeleri konusunda ikna ettiklerini söyledi.

    Görüşmeleri sırasında ailenin kendilerini çok iyi karşıladığını anlatan Ateş, kızlarını okula göndermeme nedenlerinin ise maddi imkansızlık olduğunu öğrendiklerini belirtti. Okul masraflarını kendilerinin karşılayacağını belirterek Ayşe'yi yeniden eğitime kazandırdıklarını vurgulayan Ateş, devletin kız çocuklarını okutmak için tüm imkanları seferber ettiğini anlattı. Ateş, şunları kaydetti:

    ''Ayşe'nin tekrar okula devam etmesi isteğinde bulunduğumuzda babası yaptığımız ziyaretin kendilerini duygulandırdığını belirterek, kızlarını bize gönül rahatlığıyla emanet edebileceğini söyledi. Kızımızın bütün masraflarını kurum olarak üstlendik. Ayşe tekrar okuluna devam etti. Ayşe de gösterdiği başarıyla bizim göğsümüzü kabarttı. Tabi sadece Ayşe tek değil, bütün kızlar bizim için önemli. Bu nedenle öğretmenlerimiz sürekli ailelere ev ziyaretinde bulunuyorlar.''

    -''Buralarda öğretmenler devreden çıktığında bir sürü hayat kararabiliyor''-

    Ateş, Doğu Anadolu halkının iyimser olduğunu, Ayşe'nin ailesinin de buna benzer bir örnek olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

    ''Ayşe şu an çok başarılı ve SBS sınavında iyi bir sonuç alıp bütün kız öğrencilere örnek olacak. Mesele Ayşe değil, Ayşelerdir. Amacımız bu kızlarımızın okula kazandırılması ve topluma faydalı olmalarıdır. Umuyorum daha fazla Ayşelere ulaşırız ve başarılı olmalarına yardımcı oluruz. Biz eğitimcilerin zaten görevi de budur. Ayşe bizi çok duygulandıran bir öğrenci. Verdiğimiz emeği geri verecek olan bir öğrenci. Doğu Anadolu Bölgesi'nde eğitimcilerin şöyle bir şansı var. İnsanların hayatlarını değiştirebiliyorsunuz. Buralarda öğretmenler devreden çıktığında bir sürü hayat kararabiliyor. Devreye girdiğinde ise bir sürü hayat aydınlanabiliyor. Bütün kız ve erkek çocuklar okuyup kendi hayatlarını ve bölgenin hayatın değiştirebilir. Ama okumaları sağlanamazsa şartlar oldukça kötüye gider. Ne kendisi için ne de vatanına ve milletine faydası olmayacak. Ayşe bu anlamda birçok insana örnek olacak.''

    Atatürk Ortaokulu Müdürü Nejdet Gül de öğrencileri Ayşe Parıldar'ın kendilerine durumunu anlattığında hiç beklemeden durumu Milli Eğitim Müdürü Ateş'e bildirdiklerini söyledi.

    Ateş ve ikna ekibinin ailesiyle görüşerek babayı ikna ettiğini anlatan Gül, ''Ayşe'nin okula devamı tekrar sağlandı. Bu durumdan sonra Ayşe artık çok başarılı oldu. Keman kursunda da en başarılı öğrencilerimiz arasında yer aldı. Ayşe'nin hedefleri büyük. Umuyoruz hedeflerine ulaşır. Erkek kız ayrımı yapmadan herkes çocuklarını okula göndermeli. Özellikle kız öğrencilerine fazla destek verilmeli ve kızlar okula kazandırılmalı'' diye konuştu.

    -''Çok çalışarak okulun en başarılı öğrencisi oldum''-

    Okuluna kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Ayşe Parıldar ise okula devam etmesini sağlayan Ateş ve öğretmenlerine teşekkür etti. Günümüzde kız çocuklarının eğitimlerine devam etmelerinin önemine değinen Parıldar, şunları kaydetti:

    ''Çok çalışarak okulun en başarılı öğrencisi oldum. Okuyup ilerde hakim olmak istiyorum. Sağ olsunlar Milli Eğitim Müdürümüz ve öğretmenlerim babamla konuşup ikna ettiler. Okuluma devam etmemi sağladılar. Milli Eğitim Müdürümüz beni dershaneye yazdırdı, şu an dershaneye devam ediyorum. Okulun en başarılı öğrencisiyim, çok çalışıyorum. Bu yıl lise sınavlarına hazırlanıyorum. Hedefim hakim olmak. Bunu da başaracağıma eminim. Kız çocukları her türlü zorluğa rağmen okusunlar ve başarılar elde ederek ailelerinin de ön yargılarını yok etsinler. Okuldaki bütün öğretmenlerim bana destek oluyorlar. Onları mahcup etmeyeceğim.''

    Kaynak: AA





    Eğitimdeki başarısı kız çocuklarına örnek oldu Yorumları