Okullarda Kenan Evren ismi kaldırılsın   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-03-2012 (16:49)   Son Mesaj: 04-03-2012 (16:49)    Cevap: 0    Gösterim: 453  

    04-03-2012

    Okullarda Kenan Evren ismi kaldırılsın

    Okullarda Kenan Evren ismi kaldırılsın
    Okullarda Kenan Evren ismi kaldırılsın

    Eğitim-Sen Genel Eğitim Sekreteri Betül Korkut, ''Bu ülkenin tüm halklarının üzerine bir karabasan gibi çöken 12 Eylül darbesinin önemli aktörlerinden olan Kenan Evren'in adının eğitim kurumlarından kaldırılmasını talep ediyoruz'' dedi.

    Korkut, sendikanın Giresun Şubesi üyelerinin katılımıyla Teyyaredüzü Mahallesi'ndeki Kenan Evren İlköğretim Okulu önünde basın açıklaması yaptı.

    12 Eylül 1980'de darbe gerçekleştirenlerin yarın yargılanmaya başlanacağını hatırlatan Korkut, şöyle konuştu:

    ''Anlamlı bir tarihte ve anlamlı bir yerde bu basın açıklamasını gerçekleştiriyoruz. Okulumuzun adı Kenan Evren İlköğretim Okulu. Kenan Evren, 12 Eylül darbesinin mimarlarından biri. Bu ülkenin tüm halklarının üzerine bir karabasan gibi çöken 12 Eylül darbesinin önemli aktörlerinden olan Kenan Evren'in adının eğitim kurumlarından kaldırılmasını talep ediyoruz.''

    Korkut, Türkiye'nin dört bir yanında bazı eğitim kurumları ve caddelerde Kenan Evren isminin yer aldığına işaret ederek, ''Giresun şubemiz, daha önce bu okulumuzun adının değiştirilmesine yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe yazarak talepte bulunmasına rağmen okulun adı halen değiştirilmemiştir. Bugün bir kez daha sendika şubemiz, talebimizi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe ile iletti'' dedi.

    Konuşmanın ardından Korkut ve sendika üyeleri, okulu ziyaret etti.

    AA




    Okullarda Kenan Evren ismi kaldırılsın Yorumları