ODTÜ´den Van´a prefabrik derslik   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 03-24-2012 (19:49)   Son Mesaj: 03-24-2012 (19:49)    Cevap: 0    Gösterim: 567  

    03-24-2012

    ODTÜ´den Van´a prefabrik derslik

    ODTÜ´den Van´a prefabrik derslik
    ODTÜ´den Van´a prefabrik derslik

    Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Eymir Kültür Vakfı'nın Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) yaptırdığı prefabrik derslik öğrenime açıldı.

    Van Vali Vekili Zafer Coşkun, YYÜ Zeve Yerleşkesi'nde yaptırılan dersliğin açılışında, kentte meydana gelen iki büyük depremin yıkıma yol açtığını anımsattı.

    Coşkun, olumuzlukların ortadan kaldırılması için cumhuriyet tarihinden bu yana görülmemiş bir kriz idaresinin yapıldığını ve çok güzel sonuçlar alındığını belirtti.

    -''İnsanların kalpleri adeta Van'da attı''-

    Türkiye'nin her kesiminden Van'a yardım yağdığını dile getiren Coşkun, şunları kaydetti:

    ''Bu, bizi çok duygulandırdı. İnsanların kalpleri adeta Van'da attı. Doğu-batı kardeşliği yönüyle de çok güzel bir sonuç oldu. Yapılan bu dersliği kardeşliğe bir katkı olarak değerlendiriyorum. Ülkenin birlik ve beraberliğine leke düşürmek, ülkeyi parçalamak isteyen insanlara da çok güzel bir cevap niteliğindedir. Bu eserin maddi yönünden ziyade manevi yönünün daha büyük olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim.''

    ODTÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Tanju Mehmetoğlu da deprem sonrasında üniversite olarak seferberlik ilan ettiklerini bildirdi. Bir yardım kampanyası başlatarak topladıkları malzemeleri Kızılay aracılığıyla Van'a gönderdiklerine değinen Mehmetoğlu, 80 bin liralık maddi yardımı ise Eymir Vakfı aracılığıyla dersliklerin yapımı için kullandıklarını söyledi.

    ODTÜ Geliştirme Vakfı aracılığıyla 3 prefabrik konut da yaptırdıklarını ifade eden Mehmetoğlu, ''Bu yardımların dışında Deprem Araştırma Merkezi'ndeki öğretim üyelerimiz Van'da faal bir şekilde çalışıyor. Hasar tespit ve güçlendirme konusunda ellerinden gelen desteği veriyor. Van'ın ve YYÜ'nün yanında olmaktan dolayı mutluyuz'' dedi.

    -''Sesimize kulak verilmesi enerji katıyor''-

    YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal da destekleri iki yönüyle önemli bulduklarına işaret ederek, ''Birincisi, sorunumuzu çözüyor. İkincisi, sesimize kulak veren birilerinin olması enerjimize enerji katıyor. Depremden sonra bütün Türkiye bizim yanımızda oldu. İlk günden itibaren bize ses veren, sesimizi duyan ODTÜ Rektörümüz ve Eymir Kültür Vakfı'na teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

    Eymir Kültür Vakfı Başkanı Vasfiye İpekçi ise, üç ay önce temelini attıkları dersliğin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

    ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu'nun halk oyunları gösterisi sunduğu açılışın ardından, vakıf tarafından yaptırılacak 200 kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı.




    ODTÜ´den Van´a prefabrik derslik Yorumları