Depremzede öğrenciye ücretsiz dershane   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 03-13-2012 (11:53)   Son Mesaj: 03-13-2012 (11:53)    Cevap: 0    Gösterim: 417  

    03-13-2012

    Depremzede öğrenciye ücretsiz dershane

    Depremzede öğrenciye ücretsiz dershane
    Depremzede öğrenciye ücretsiz dershane

    Van'da meydana gelen depremlerden sonra Valilik ile Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı proje kapsamında toplam 3 bin ilköğretim ve lise son sınıf öğrencisi dershane imkanına kavuştu.

    On binlerce insanı evsiz bırakan iki depremden en çok etkilenenler, sınavlara hazırlanan ilköğretim ve lise son sınıf öğrencileri oldu. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü, maddi imkanı olmadığı için özel dershaneye gidemeyen öğrenciler için ''Van Eğitim Yeniden Evet Diyor'' projesi hazırladı.

    Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturan proje birimi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) iş birliğiyle, sınavlara hazırlanan ihtiyaç sahibi öğrenciler için proje geliştirildiğini bildirdi.

    Sayılır, projenin bakanlıkça onaylanmasıyla 3 bin öğrenci için Van SYDV'ye bu proje için 3 milyon 400 bin lira ödenek tahsis edildiğini kaydetti.

    Projenin kabul edilmesiyle okul müdürleri ve dershane yöneticileriyle toplantı yaptıklarını belirten Sayılır, ''Okul müdürlerimiz okullarındaki öğrencileri tespit etti. İsteyen öğrenci istediği dershaneye kaydını yaptırma imkanı tanıdık. Her öğrencimize dershane bedeli olarak birer çek verdik. Onlar kendilerine verilen çeklerle kayıtlarını yaptırdılar. Depremden sonra bir süre çalışmamış ve başka illerdeki akranlarına göre konularda gecikmiş öğrencilerimize destek olmak istedik. Amacımız çocuklarımızın eğitim bakımından eksik kalan kısımlarını tamamlamaktır'' dedi.

    Ali İhsan Sayılır, şimdiye kadar 2 bin öğrencinin farklı dershanelere kayıt yaptırdığını belirterek, okullarda çalışmanın devam ettiğini kaydetti.

    Sayılır, projenin en güzel tarafının bugüne kadar dershaneye gitmeyi hayal etmeyen öğrencilerin böyle bir imkanı yakalaması olduğunu söyledi.

    Özel bir dershanenin müdürü Sezai Buğaz ise depremden önce 3 bin 400 öğrencileri olduğunu ifade ederek, ikinci depremden sonra 310 öğrencileri kaldığını bildirdi.

    Bu durumun kentte faaliyet gösteren bütün dershaneler için geçerli olduğunu belirten Buğaz, ''Bazı dershaneler öğrencileri kalmadığı için kapatmak zorunda kaldı. İl dışına çıkan öğrencilerin nisan ayındaki YGS'den sonra önemli bir kısmı Van'a dönecektir ama önemli olan maddi imkansızlıktan dolayı dershaneye gitme imkanı bulunmayan ve ilde bulunan çok sayıda öğrenci vardı. Valilik ve milli eğitim bu öğrencilere yönelik yaptığı proje anlamlıdır. Bu proje sayesinde hayallerine bir adım daha yaklaşan bu öğrencilerimizin çok istekli olduklarını görüyoruz. Başarılı olacaklarına inanıyorum'' diye konuştu.

    -Öğrenciler mutlu-

    Proje kapsamında dershaneye gitme imkanı bulan 8'inci sınıf öğrencisi Canan Şahin, ''Maddi imkansızlıktan dolayı ailemin beni dershaneye gönderme imkanı yoktu. Deprem sebebiyle 2 ay zaten ders çalışamadık. Bana bu fırsat tanındığı için çok mutluyum. Çok çalışarak bu sene sınavı kazanmak istiyorum'' dedi.

    Dershaneye giden 11'inci sınıf öğrencisi Sakine Erişkin ise ''Bize bu dershane imkanı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Çok eksik konularım vardı. Dershane sayesinde bu eksikliği tamamlamaya çalışıyorum. İnşallah başarılı olurum'' diye konuştu.




    Depremzede öğrenciye ücretsiz dershane Yorumları