Karaca: İhtiyacınız kadar tüketin   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 03-03-2012 (11:53)   Son Mesaj: 03-03-2012 (11:53)    Cevap: 0    Gösterim: 375  

    03-03-2012

    Karaca: İhtiyacınız kadar tüketin

    Karaca: İhtiyacınız kadar tüketin
    Karaca: İhtiyacınız kadar tüketin

    TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, üniversite öğrencilerine “Doğal ekosistem gidiyor. İhtiyacınız kadar tüketin.” uyarısında bulundu.

    TEMA Onursal Başkanı Karaca'dan üniversitelilere: İhtiyacınız kadar tüketin

    Uludağ Üniversitesi Genç Tema Topluluğu tarafından düzenlenen bir aylık 'Sertifikalı Erozyon Eğitim Programı'na katılmak üzere gelen Bursa"ya gelen Hayrettin Karaca, UÜ, Rektörlük A Salonu'nda eğitime katılacak öğrencilerle bir araya geldi.

    Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek"in yanı sıra TEMA Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vahap Katkat ile TEMA eski il temsilcisi Prof. Dr. Hasan Ertürk"ün de katıldığı toplantıda konuşan Hayrettin Karaca, tüketim çılgınlığının varacağı noktayı anlattı.

    Öğrencilere, "Yaşamak isteyen elini kaldırsın?" diyen Karaca, herkesin el kaldırdığını görünce de, "Yaşamak için ne yapacağız. Bizi yaşatanı yaşatacağız. Doğal ekosistem gidiyor. İhtiyacınız kadar tüketin." uyarısını yaptı.

    Anadolu"da yeni bir ekonomi kuracaklarını ve İstanbul"un kenarlarında ise tarım arazileri olacağını söyleyen Karaca, "Dünyanın kurtuluşu Anadolu"da başlayacaktır. Anadolu"da bizim ihtiyaçlarımıza cevap veren bir ekonomi kuracağız. En verimli tarım alanlarına sanayi asla kurdurmayacağız." dedi.

    TEMA eski Bursa Temsilcisi ve UÜ İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ertürk de, ekolojik krize değinerek, iklim değişikliği ve ozon tabakasının incelmesi gibi olayların, kaynakları üretmeden tüketmenin en belirgin örnekleri olduğunu söyledi.

    TEMA Yönetim Kurulu Üyesi ve UÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahap Katkat ise Hayrettin Karaca"nın önderliğinde başlayan TEMA gönüllülüğünün, giderek genç, yavru ve mini TEMA"ya kadar yayıldığına dikkat çekti.

    Prof. Dr. Katkat, "TEMA Vakfı mikrop gibidir. Bulaştığı zaman uzar gider. Anaokulundaki öğrenciler bile bu işe gönlünü verdiler ve "Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez" sözünü benimsediler. Ben de bu mikrobu almış biri olarak ömrümün sonuna kadar bu vakfa hizmet edeceğim." şeklinde konuştu.




    Karaca: İhtiyacınız kadar tüketin Yorumları