SBS başvuru tarihi belli oldu   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 03-01-2012 (16:49)   Son Mesaj: 03-01-2012 (16:49)    Cevap: 0    Gösterim: 408  

    03-01-2012

    SBS başvuru tarihi belli oldu

    SBS başvuru tarihi belli oldu
    SBS başvuru tarihi belli oldu

    Bugün hizmete giren Alo 147 çağrı merkezini ilk arayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Seviye Belirleme Sınavlarına başvuruların ne zaman yapılacağını sordu.

    Dinçer'e, başvuruların 5-23 Mart 2012 tarihlerinde alınacağı bilgisi verildi.

    Dinçer, makamındaki telefonla bugün hizmete giren Alo 147'yi arayarak sorularına cevap istedi. Telefonu açan personele ismini söylemeyen Dinçer'in ilk sorusu, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) başvuru tarihlerine ilişkin oldu. Dinçer, personelden 5-23 Mart 2012 tarihleri arasında SBS'ye başvurulacağı yanıtını aldı.

    Ömer Dinçer, ''Bulunduğumuz yerden veya okullardan başvuru yapma şansımız olacak mı, yoksa okuduğumuz okuldan mı yapacağız?'' sorusunu yönelterek, ardından Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıf Bankası'na 10 TL yatırılarak başvurunun yapılabileceğini söyledi.

    -FATİH Projesi'ni sordu-

    Bir başka soru daha sormak isteyen Dinçer, ''Ben Van'ın Gürpınar ilçesinden arıyorum sizi. Acaba oraya FATİH Projesiyle ilgili çalışmalar ne zaman gelecek, bir bilginiz var mı?'' sorusunu sordu.

    Personelden, projenin bazı pilot illerde uygulandığını ve kademeli olarak diğer sınıflarda da uygulanacağı cevabını alan Dinçer, ''Önümüzdeki eğitim döneminden itibaren tüm Türkiye'ye yaygınlaşacak, en azından ortaöğretimde, diye bir bilgim var benim'' dedi.

    Telefonu kapattıktan sonra AA muhabirine projeye ilişkin bilgi veren Dinçer, ''Alo 147 hayırlı olsun. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı olarak güzel bir hizmete daha imza attık. Tüm kamuoyunda, eğitim camiasından haber almak isteyen, bilgi sahibi olmak isteyen veya şikayeti olan her vatandaşımıza cevap verebilmek üzere çağrı merkezi faaliyete geçti'' diye konuştu.

    Çağrı merkezinin Van'ın Erciş ilçesinde açıldığını belirten Dinçer, şöyle konuştu:

    ''Bugün yaklaşık 75 bin çalışanıyla, önümüzdeki günlerde de 100'e varan çalışanıyla tüm kamuoyuna hizmet sunmaya devam edecek. Bu çalışanlarımızın yarıya yakını engelli vatandaşlardan oluşuyor. Böylece biz kamuoyunun önünde daha açık, daha şeffaf ve daha hızlı çalışan bir bakanlık olarak hizmet vermeye çalışacağız.''

    -Sorular en fazla 72 saatte cevap bulacak-

    Çağrı merkezinde görev alan personel arasında, Van'daki depremden zarar gören vatandaşlar da görev alıyor.

    Lisans, lise, ortaöğretim ve önlisans mezunu olan personele eğitim uzmanları tarafından 80 saatlik, iletişim, kriz yönetim becerisi, konuşma teknikleri, MEB'in tanıtımı konularında eğitim verildi.

    Aynı eğitim, Bakanlık ile milli eğitim müdürlüklerinde çalışan halkla ilişkiler temsilcilerine de verildi.

    Çağrı merkezinde görev yapan personel, eğer gelen çağrıda daha detaylı bilgi talep ediliyorsa soruyu alarak yetkili kişiye bildirecek. Cevaplar en fazla 72 saatte tamamlanarak, arayan kişiye SMS, e-mail veya telefon yoluyla ulaştırılacak.




    SBS başvuru tarihi belli oldu Yorumları