MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Düşünce Meclisi (https://www.muhakeme.net/forum/dusunce-meclisi/)
-   -   MEHDİ KİM OLABİLİR? (https://www.muhakeme.net/forum/dusunce-meclisi/25569-mehdi-kim-olabilir.html)

Misafir 03-19-2011 16:21

--->: Mehdİ kİm olabİlİr?

Valla Adnan Oktarın Videolarına hayranım islamiyeti en güzel en iyi en ayrıntılı bir dilde anlatan odur Ama Bildiğiniz gibi islamiyette kin nefret yoktur Mesela Cübbeli Ahmet Hoca gibi bir alimle anlaşamıyor 2side güzel insansanlar iyi hoş HAKKI anlatiyorlar ama bu birbirlerini duydukları nefret benim çok ama çok tuhafıma gidiyor...

Misafir 03-23-2011 18:07

Mehdi A.S neden arıyorsunuzki? O seneler önce geldi islamı ihya etti ve bu alemden görevini tamamlayarak gitti. Belki sizler mehdi A.S bulamassınız ancak onun yolunda aynı hizmetleri devam eden evlatlarıyla müşerref olabilirsiniz... Mehdi A.S > Süleyman Hilmi Tunahan Hazretleri

Misafir 03-31-2011 13:21

peki mehdi gelse ne yaparsınız?Düşmanlık yaparmısınız ?olduki sizlerin hayalindeki mehdi as ile hiç alakası olmayan yırtık pırtık elbiseli bir meczup olarak karşınıza çıksa üstelikte karnıda acıkmış elbetteki tanırsanız korursunuz veya biat edip yanında olursunuz yada inkar edersiniz nasıl tanınacak birde kendisinin mehdi olduğunu iddia edip mehdilik adına çirkin işler yapanlar ne yapacak acaba ?geldiği zaman ve tanıdığınız zaman bağlı olduğunuz mezhepleri bırakacakmısınız peki yoksa mehdinin size tabi olmasınımı isteyeceksiniz çünkü mezheplerin hiç biri peygamber efendimizin zamanında yoktu örneğin mehdi AS dediki bütün mezhepler bana tabii olun ve benim uyguladıklarımı değiştirmeden uygulayın size ögrettiklerimi yapın sakındırdıklarımdanda kaçının bize uyan bizdendir bize uymayanda bizden değildir dese alın size imtihan uyarmısınız yoksa hala şu kadar tesbih çekince şu kadar sewap kazanırım hesabının peşinde olurmusunuz *yahut sewap kawramı olmazsa iyilik yapmayanlardanmısınız yani illa karşılık bekleyenlerdenmisiniz ?Adam ALLAHIN ewinde EY ALLAHIM BANA 1 ADET KAMYON WER diye dua ediyor gayette normal 1 dua elbetteki ALLAHTAN isteyecek ama mescitte dewesi kaybolan bedeviye peygamber efendimizin bedduası war ALLAH yitiğini buldurmasın mescitler allah kelamı dışında dünya kelamı konuşulacak yer değildir şimdi mehdi gelince siz sanıyormusunuz herkese kamyon kamyom mal dağıtacak yahut kese kese altın werecek RIZKI weren ALLAH tır mehdi bekleyenler mehdiyi neden bekliyor merak ediyorum yukardaki kabedeki kamyon örneğini şu yüzden werdim siz mehdiden dünyalık isterseniz bence bol bol nasihat alırsınız )))ben dua sını almak we ahirette beraber olmak isteyenlerle beraberim ALLAHA emanet olun

Misafir 04-04-2011 19:05

mehdi hz zamanının imamıdır kim o imama tabi olmazsa cahiliye ölümü ile ölür her kesin üzerine vazifedir onu aramak ama nasıl tek ve kesin bir yol var oda ALEMLERİN RABBİNE müracaattır nasılmı gece kalk kardeşim önce boy abtdesti al gece birden sonra 4 reketlık namaz kıl dünya kelamı etme ALLAHTAN SAMİMİ BİR ŞEKİLDE İSTE VE KIBLEYİ DÖNEREK BİR AYETEL KÜRSİ OKU ALLAHI ZİKREDEREK YAT RABBİM MUHAKKAKKİ GÖSTERECEKTİR BU NAMAZ HUŞU SAHİPLERİNDEN BAŞKASINA AĞIR GELİR HUŞU SAHİBİ OLMAK İSTİYORSAN ALLAHA RUHUNU ULAŞTIRMAYI DİLE ŞİMDİDEN MÜBAREK OLSUN SLM

Misafir 04-15-2011 16:20

Peygameberimiz(S.A) hz Mehdi den bahsederken Benim ismimdendir,Babasıda babmın ismindendir,demiştir.Mehdi nin ismi muhammed,ahmet,mustafa v.b olabilir yada göbek ismi bunlardan biri olabilir.Babasının adı Abdullah olacaktır belkide göbek adı Abdullahtır.Yüce Allah Gizlemiştir.Herşeyin en iyisini rabbim bilir.Benim şahsi kanıma göre mehdi geldi ve yaşıyor 2011-2016 yılları arasında ortaya çıkması kuvvetle muhetemel.Yine şahsi kanıma göre 27 kasım 2076 cuma günü,dünyanın yok oluş tarihi.Bunlar tamamen şahsi fikirlerimdir.Yalnız bu 65 yılda çok büyük olaylar olacak Hicaz da büyük deprem olacak ve orada büyük bir yanardağ lav püskürtecek.Dünya da çok büyük depremler olacak.Peygamberimizin bahsettiği 10 büyük alametlerden duman(İslamiyetin üzerindeki sis perdesidir islamı kötü gösterme perdesidir bu zamanımızda yapılmaktadır.daha da fenası yapılacaktır.Kuran yakmaya başladılar bunun devamı gelecek.Fakat mehdi dediğim yıllarda çıkma ihtimali çok yüksek (2011-2016)

Misafir 04-22-2011 22:01

ömer çelakıl olabilirmi çünçü kuranı kerim i her yönüyle insanlığa tanıtıyor fiziki özellikleride uyuyor

Misafir 04-29-2011 20:58

söylenen bazı alimlere göre
hz mehdinin doğum günü berat kandili olucaktır. bir üye 1971 demiş.ve kendisin tanıdığını iddia etmiş .böyle şeyler yapma diyorum o kardeşime küfre düşersin.

ashabı kehf 05-05-2011 21:40

sayın arkadaşlar size acizane bir tavsiyem olsunbu şimdi mehdi a.s üzerine dünyada çok yorumlar yapılır ama her nedense onun zuhuru nasıl olacak diye akla uygun mantıklı bir açıklama tatmin edici beyanat yoktur aslında mehdiyi anlatan kesin beyanatlar vardır ama ortada birtakım cahillerin mehdiyi gizleme örtbas etme gayretleri yüzünden onu kimse arama zahmetine katlanmaz şimdi bu böyledir diye allah koyduğu kanunu değiştirirmi asla. bakalım allahın koyduğu kanun nedir cenabı hak kur.anıkerimde peygamber gönderme kanununu anlatır peygamberin gelmesini gerektirecek kanun yeryüzünde mutlaka fravnızm veya deccalizmin hakim olması gerekiyor bugün bundan eksikliğimiz varmı hayır en berbat şekilde yaşanıyor ozaman bir peygamber kanun gereği demekki şüphesiz gelecek işte mehdi a.s allahın vahiyle seçeceği son elçidir bu böyle biline insanlığın fravundan kurtuluşunun tek kapısı odur ve allah teala mehdiyi muharrem ayında ve aşure gününde seçecektir otuz ila kırk yaşı arası biryaşta gönderecektir vegöndermiştir tarih 1992 hicri 1413te zuhur etmiştir

Misafir612 05-05-2011 21:49

Mehdi Aleyhisselam gelmisdir cokdan...lakin esasini arastiranlar bunu anliyabilir Arkadaslar....Hz.Süleyman Hilmi Tunahan hz.lerini Arastirin.Hz.Süleyman Hilmi Tunahan Hz.leri Fatih Sultan Mehmed Han Soyundan gelmektedir....tavsiyem sizlere

ashabı kehf 05-06-2011 15:22

arkadaşlar mehdi kimolabilir sorusunu ben dilim döndüğünce izah etmeye çalışayım birkere mehdi nedemektir onu anlayalım mehdi kelimesi hidayete erdirilmiş kimse ve hidayet yolunu gösteren kimse anlamını taşır allahın gönderdiği bütün elçiler mehdi ve isa olarak ortaya çıkmıştır bugünde isa mehdi sonkez inecektir ve bu bir şahıstır isa maneviyattır ve ruhtur bir cesetten doğacaktır allahın elçilerinin tümü ticaretle uğraşmış şerefli zatlardır mehdide aynı kanunla gelecektir ve miladi 1992de hicri 1413 tarihinde vahiyle seçilmiş bir kişidir muharrem ayı ve aşure gününde gerçekleşmiştir. aslında cenabı hak insanlara tufandan kurtuluş için büyük bir rahmet kapısı açmıştır hz nuh insanları iman gemisine davet etmektedir iman edebilen ebedi rahmete erecektir bu allahın yüce bir lütfudur aklıselim insanlar düşünüp taşınmak ve mehdiyi ebediyeti açısından arayıp bulmak zorundadır onunda zuhur ettiği yer trabzon araklıdır mehdi asla takkeden tekkeden havradan tavradan seçilmeyecektir allahın böyle bir kanunu yoktur bu böyle biline vesselam.

ashabı kehf 05-06-2011 16:07

--->: Mehdi kim olabilir?

Alıntı:

ayışığı´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 57828)
küçüklükten beri merakımdır mehdi ne zaman inecek nerde olcak nasıl olacak
bilmiyorum bunu görmek nasip olurmu bana...

arkadaş sen eğer kalben ve ruhen samimiysen seni allah bilir ona görede sana onu arayıp bulma hissini verir birkere mehdinin ticaretle uğraşan birisi olacağını bil bunun dışında hiçbir yerden olmayacaktır bu allah kanunudur git incele bak peygamberlerin tümü ticaretle uğraşmıştır mehdide aynı kanunla vahiyle seçilecektir başka bir yoluda yoktur bu kesin bilgidir allahın değişmez yasasıdır mehdinin dünyada yapacağı manevi devrim akıllara durgunluk verecek derecede muhteşem olacaktır ve buda peygamberi devrimdir artık bundan nekadar anlarsın bilmem düşünüp öğüt almak senin iradene kalmış mehdiyi internetten görebilirsin www. dursun ali bacioğlu yaz ve izle hayırlıda buluşmak inancıyla hoşta kal

Misafir 05-12-2011 01:18

dünyada barış getirecek olan kimse benim tahminimce gelişi çok yakın herşey onu anlatıyor

Misafir 05-20-2011 22:42

selamın aleykum hepinize (MÜSLÜMAN KARDESLERİM) konuya girmeden önce size birsey diyeceğim insanların bir özeliği tartışmaları sevmektedirler siz tartışmadan önce diğer dünya için çalışın ibadet edin emin olun islam ülkeleri HZ MEHTİ yi bekliyor seyid soyundan geleceği doğru çünkü peygamber efendimiz müjdesinde belirtiliyor siz günaha girmeyin kimseye mehti sudur demeyin siz günaha giriyorsunuz daha zamanı var bekleyin kardeşlerim bekleyin billiyorum hepiniz dört gözle bekliyorsunuz ama zamanı var sabır herşeyin ilacıdır sabır sabır sabır kardeslerim sabredin kendinize iyi bakın (ALLAHA EMANET OLUN)

Mehdi A.S 05-23-2011 22:36

Kardeşler,

Mehdi A.S kim olduğunu her platformda söylesemde kimse merak edip araştırmıyor ve sahte mehdileri beklemeye devam ediyorsunuz.

Yani düşünüyorumda hakikaten hidayet azim bir devlet olmalıki hidayetin kaynağını gösterdiğimiz halde kimse inanıp bakmıyor.

insanların basiretleri kapanmış

Mehdi A.S Süleyman Hilmi Tunahan K.S olduğunu dünya alem bildi şu Türkiyede müslümanlar bir türlü bilemedi.

Bu din Peygamber efendimizden beri Cumhuriyet döneminde olduğu gibi hiç yıkılıp yerlere serildiği olmuşmudur?

eeee olmamışsa demekki Deccal o dönemde geldi. Bunu bir çok alim keşfetmiş ve ifade etmişler ancak Deccali Mehdi A.S ile İsa A.S öldüreceğini ve İslamı ihyayı bu dönemden sonra başlayacağını nasıl bilmezler.

Burda insanın aklına hiçte hoş şeyler gelmiyor????

O günlere istinaden (bu günlerde aynı) Mehdi A.S şöyle buyurmuştu;

"Bu zamanda insanlarıda aynen o zamanın Nasara ve Yahudileri gibi konuşurlar. Ah bize bir irşad edici gelse de biz de irşada kavuşsak derler. Halbuki irşad edici ayaklarına gelmiştir. Hiç uyanıp istifade yollarını aramazlar. İrşad olmak için gelip feyz almazlar. Bilakis tefrikaya düşerler, bu irşad edici olamaz derler."

bu siteyi inceleyin nasibiniz varsa inşallah doğruları bulursunuz bizede dua edersiniz.

Mehdi A.S ve İsa A.S arıyorsan doğru yerdesin | Kıyamet kopmadan bu gerçeği öğren | Bildiğinle ihlasla amel etki, Hazreti Allah bilmediklerini öğretsin!…

Misafir 06-11-2011 18:23

Mehdi A.S. rumuzlu kardeşime:
önerdiğin siteyi gezdim okudum.Süleyman Hilmi Tunahan davaya hizmet etmiş ALLAH rahmet eylesin.
Kardeşim o sitede KEMAL KACAR TUNALI için Hz.İsa'dır deniliyor.Siz kafayı mı yediniz.Hiç Hz. İsa A.S.Galatasaray Lisesi mezunu olur mu?Annesi babası eşi çocukları detaylı anlatılıyor.Hz. İsa'nın babası yoktur ve olmayacaktır.Bu ne reenkarnasyon gibi.Eğer böyle düşünceleriniz varsa hemen düzeltin.Aklıma şu geldi: Acaba birileri Süleyman Hilmi Tunahan'ın ve damadının hizmetlerini yok etmeye mi çalışıyor.Bu iddialarla onlara zarar veriyorsunuz.Yok eğer o iddialar kendilerinin de kabul ettikleri şeyler ise toptan kafayı yemişsiniz.Hz.Mehdi henüz gelmedi(zuhur etmedi),Hz İsa A.S. henüz inmedi.İnince de gökten inecek nüfus cüzdanı da olmayacak.Sadece annem MERYEM diyecek.Aptallık etmeyin.

Mehdi A.S 06-13-2011 16:59

Alıntı:

Misafir´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 133726)
Mehdi A.S. rumuzlu kardeşime:
önerdiğin siteyi gezdim okudum.Süleyman Hilmi Tunahan davaya hizmet etmiş ALLAH rahmet eylesin.
Kardeşim o sitede KEMAL KACAR TUNALI için Hz.İsa'dır deniliyor.Siz kafayı mı yediniz.Hiç Hz. İsa A.S.Galatasaray Lisesi mezunu olur mu?Annesi babası eşi çocukları detaylı anlatılıyor.Hz. İsa'nın babası yoktur ve olmayacaktır.Bu ne reenkarnasyon gibi.Eğer böyle düşünceleriniz varsa hemen düzeltin.Aklıma şu geldi: Acaba birileri Süleyman Hilmi Tunahan'ın ve damadının hizmetlerini yok etmeye mi çalışıyor.Bu iddialarla onlara zarar veriyorsunuz.Yok eğer o iddialar kendilerinin de kabul ettikleri şeyler ise toptan kafayı yemişsiniz.Hz.Mehdi henüz gelmedi(zuhur etmedi),Hz İsa A.S. henüz inmedi.İnince de gökten inecek nüfus cüzdanı da olmayacak.Sadece annem MERYEM diyecek.Aptallık etmeyin.

Siz bekleyiverin geldiği zaman bizlerede haber veririsiniz?... Zaten onlar geldiği zaman herkese haber salacaklar!... hatta teknolojiyi kullanıp herkesin cebine mesaj atacaklar!... Siz Adnan Oktar gibilerin, hangisinin gerçek hangisinin yalan olduğu bilinmeyen, bir sürü uydurma ifadelerinin arasında farkına varmadan bir film kahramanı gibi gökten amerikan projesi olan isayı bekleyin!... ne diyelim her ruh zaten gökten inmedimi yoksa sizin ki topraktanmı çıkıverdi?... biz şimdiye kadar topraktan çıkan ruha rastlamadık!... elbet vardır bu işinde makul bir yanıtı!... ama neyleyelim ki Din garip geldi yine garip gidecek! ne mutlu o gariplere!...

Misafir 06-03-2012 21:21

mehdi said nursi olabilir.kesinlikle odur demek yanlıştır.hatta birisine mutlaka mehdidir denemez bu cahillik olur.ama said nursi diyor ki:şahsı manevi yani bir cemaat şarttır ki nur talebleri olarak kabul edebiliriz ve özellikle risale-i nurlar şahsı manevidir.Said nursi yazdığı eserlerle milyonlarca insanın inşallah imanına vesile olmuştur ki mehdinin asıl vazifesi dindir.ama süreç şudur:iman,hayat,şeriat.ama risalelerde geçiyor ki bir ömür bunları yapmaya yetmez.Bunlar şahsı manevi ile zamanla olacak şeylerdir.adnan oktar said nursinin yanında küçük kalır.yani derim ki adnan oktar mehdiyse said nursi bir milyon kere mehdidir.elbette adnan oktar da bir hocamızdır.Ama faaliyetlere bakılırsa said nursi mehdidir.adnan oktarda bir alimdir.

safinaz 06-06-2012 16:59

Alıntı:

Misafir´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 146716)
mehdi said nursi olabilir.kesinlikle odur demek yanlıştır.hatta birisine mutlaka mehdidir denemez bu cahillik olur.ama said nursi diyor ki:şahsı manevi yani bir cemaat şarttır ki nur talebleri olarak kabul edebiliriz ve özellikle risale-i nurlar şahsı manevidir.Said nursi yazdığı eserlerle milyonlarca insanın inşallah imanına vesile olmuştur ki mehdinin asıl vazifesi dindir.ama süreç şudur:iman,hayat,şeriat.ama risalelerde geçiyor ki bir ömür bunları yapmaya yetmez.Bunlar şahsı manevi ile zamanla olacak şeylerdir.adnan oktar said nursinin yanında küçük kalır.yani derim ki adnan oktar mehdiyse said nursi bir milyon kere mehdidir.elbette adnan oktar da bir hocamızdır.Ama faaliyetlere bakılırsa said nursi mehdidir.adnan oktarda bir alimdir.

Hala Adnan Oktar olabilir diyenler de varmış :)

Abuzittin 06-09-2012 00:49

→ mehdi kim olabilir?

Arkadaşlar Hz.Mehdi yada H.z Mesih le ilgilenmek yerine bence herkes kendi imanı ile alakadar olsun zira bizim asıl kurtuluşumuz iman ile ahirete intikal etmektir.Bu konuların sürekli olarak gündeme getirilmeye çalışılması sadece imanı zayıf insanları şirke düşürmektir.Lütfen böyle konularda taraf olmayın olan sevdiklerinizide uyarın.Slm ve Dua ile...

Misafir 08-06-2012 15:33

→ mehdi kim olabilir?

[fuat karakaya olabilir mi?

_Bu Yağmurlar_ 08-09-2012 05:37

→ mehdi kim olabilir?

Mehdi gelmeyecektir mehdi inancı Kurana aykırıdır

halukgta 08-16-2012 13:20

→ mehdi kim olabilir?

Bizler yaşam rehber olarak Kur'anı görmediğimiz sürece, daha çok mehdiler, İsa mesihler bekleriz. Birilerinin kitabında bahsedilenleri okuyup, kendimize rehber edineceğimize, Allah ın rehberi Kur'ana önce bakalım. Bakalımda bahsedilen kişilerin gelip gelmeyeceğine, ondan sonra karar verelim.

Kur'an ne mehdiden, nede İsa mesihin geleceğinden asla bahsetmez. Kelime oyunları ile kendi hurafe itikatlarımıza delil aramaktan başka hiç birşey yapmıyoruz. Allah ben ayetlerimi açık ve anlaşılır gönderdim düyorsa, bahsedilen kişilerin geleceğini, eğer olsaydı apaçık söylerdi. Ama bekleyenlerede sözümüz olamaz. İsteyen istediğini bekleyebilir. Kendi yaptığımız yanlışları kendimiz düzeltmek yerine, birilerini bekleyip onun düzeltmesini düşünmek, Kur'anın tamamına ters düşer.

Saygılarımla

Misafir 09-27-2012 09:55

→ mehdi kim olabilir?

Hz. Mehdi (AS) kim olduğunu Yüce Allah (CC) bilir. Ancak ismi zikredilen şahsın olma ihtimali bence yoktur.

ABDULLAH kahya 09-30-2012 15:36

süleymanlı ve nurlu kardeşlerim ve ben müslümanım diyen herkese bii tavsiyem var
adnan oktarı begenin yada beğenmeyin ama adamın anlattığı hadisler var ve bu hadislere benzeyen olaylar yaşanmış
1975 fıratın suyu keslmiş
1977 1 mayıs siyah taşlar kana bulanmış
1980 iran ırak savaşı

bu hadisler üzerine yoğunlaşın. ya anlamıyorum mehdi gelmiştir diyenler bu hadisler hakkında bişiyler söylesin
kişiler üzerinden konuşmanın faydası yok samimi olarak söylüyorum ben korkuyorum
bu korku bana KURANIN mealini defalarca okuttu ve benim haberim yokmuş RABBİMİN kitabından

Misafir 10-31-2012 16:01

→ mehdi kim olabilir?

kesinlikle adnan oktar bey mehdi olamaz cünki hz mehdi aleyhimürridvan peygamberimizin soyundan olacaktir

Misafir 11-03-2012 11:39

→ mehdi kim olabilir?

Alıntı:

hz mehdi kim-MEHDİ KİM OLABİLİR?
hz mehdi bana göre adnan hocadır

Misafir 11-03-2012 11:47

adnan hoca da seyyid dir.. ve hz ismailin oğluuarın dan birinin adı da adnan dır.. peygamber efendimiz s.a.v. soyismi ise adnani dir.. gül ağacından yapılma ve gül asa peygamber efendimizin ceddin den taki günümüze kadar en sonda muhammed raşit erol k.s. a verilmiş olup oda bu asayı adnan hocaya emanet etmelerini söylemişlerdir .. şeyh nazım i kıbrisi hz de adnan hocaya verilmesini söylemişler ve bir mektup göndermişlerdir.. adnan hoca ben mehdiyim diyemiyor çünkü kendisinin de dediği gibi bu bir sır yani daha açıklamanın zamanı gelmediğini ve mehdi olduğunu söylemeye müsade şimdilik edilmediğini anlatıyor.. mehdi a.s ın tüm vasıfları adnan hocada var dikkatli bakın

el_feta 11-03-2012 19:43

→ mehdi kim olabilir?

haydi mehdi! ile hep birlikte dansa, kopalım! :

Misafir 11-04-2012 05:27

→ mehdi kim olabilir?

ortada bu kadar mehti adayı varken ancak bunu nübüvvet mühürü ile anlayabiliriz ancak bu sahte mehtiler iki kürek arasındaki benin veya izin nübüvvet mührü olduğunu söylüyorlar onun gerçek nübüvvet mühürü olduğunu anlayabilmemiz içinse rabbimizin yardımı gerekli doğrusunu allah bilir ama mühürün içinde arapça ALLAH yazacağını ve bununda kılcal damarlarla yazılmış olacağına inanıyorum

min ilm 12-02-2012 19:34

mehdi hakkında size en net billgiyi bu fakir verecektir .mehdi her dönem vardır o makam dır dünyanın doldur boşalt zamanlarının sonuna doğru çıkacak şahıs hidayeti kaybetmmemiş yani allah indindeki hak din ile bakın indi diyorum şereflenmi,ş halkın içinde yaşayan biridir

selim dilli 01-02-2013 18:02

es_selam..vallahi kardeslerim..bnde kac gundur bu soruyu arastryorum hatta gun ne kı aylar yıllar oldu ama..bır sonuca varamadım...Adnan Oktar bey olabilirmi diyecegim yukarıda arkadasımızın dedıgı gıbı oda kabul etmıyor ve baba ısmıde Abdullah deil..ama hadıslrde Mehdi a.s. ında mehdilik i kabul etmıyecegı bıldırılıyor..en dogrusunu tabiki ALLAH (c.c.) bilir.. bu konu hakkında geniş bilgisi olan varsa yazsın lutfen bılgılenmek iidir...selam ve dua ile...

pakyildiz1979 02-03-2013 04:50

→ mehdi kim olabilir?

Türkiye’de bir şahıs 19.10.2010 tarihinde, rüyasında ” Mehdi geldiği “ sözü işitti.
Buyurun İnternetten kendiniz okuyun.
http://www.muhakeme.net/forum/dusunc...html#post83407
“ faraklit “ adlı kullanıcı yazmış

Bize gelen bilgilere göre :

Mehdi 16.10.2010 tarihinde, 2 diğer şahısla Irandan geldi ve Hakkari sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaptı.

Rüya bu Tarihten 3 gün sonra görüldü..

O zamanda kullandığı Pasaportuna kendiniz bakın . Mühürlerde Tarih yazar.

Rüyada 3 Melek geçiyor. 3 kişi idi bu kafile. Rüyada 3 gün sonra görüldü.
Bir melek de “ Ebu Hanife “ olarak görüliyor

3 Kişi sınırı geçiyor
3 gün sonra rüya görülüyor
3 Melek anılmakta
Mehdi Kardeşimiz Hanefi mezhebine mensup

1979 Dogumlu

Adnan Oktarin sitelerinde anlatilan " Fiziki Özellikler " de bu sahisda 99% uyuşmalar var ki, ben anlatmakla bitiremem bugün.
Selamlar

Misafir 03-03-2013 23:36

→ mehdi kim olabilir?

Alıntı:

omer celakil mehdi geldi-MEHDİ KİM OLABİLİR?
mehdıyı alımler buldu ortada kazan kaynıyor ıkı yıldır seh nazım kıbrısı sırı verecek vazıfelıı sahısdır omer canakıl seh nazıma gıdsın olumlu olur
Mesaj mobil cihaz üzerinden gönderilmistir

Misafir 03-12-2013 11:06

→ mehdi kim olabilir?

mehdi karşısına mankenleri alıp dans etmez. karşısındaki kızları bir açık bir kapalı ekranlarda sergilemez. bir müslüman bunları yapmaz. müslüman kur'an-ı kerime göre yaşar ALLAH'IN EMİR YASAKLARINA hadislere ve ayetlere göre cevap verir. müslümanlar katledilirken israili savunmaz.müslümansak kendimiz oturup araştırmalıyız neden kitaplarında HARUN-YAHYA ismini kullandığını araştırın ben şahsen MEHDİ olduğuna değil KIYAMET ALAMETLERİNDEN olduğuna inanıyorum İSLAMİ İLİMLERİN ORTADAN KALKMASI CEHALETİN ARTMASI CAHİL İNSANLARA İNANMAYIN CENNET UCUZ CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİL. KANDIRILMANIZA İZİN VERMEYİN ARAŞTIRIN GÖZÜNÜZ KAPALI BİRİLERİNİN

Misafir 03-14-2013 16:47

→ mehdi kim olabilir?

kendinizi ve insanları kandırıpta dünya ve ahiret vebaline girmeyin ey uşaklar.Size tek şey söyleyeceğim.Bu zamanda ayağınıza demirden papuç giyseniz dünyayı dolaşsanız mevla tevfik vermedikçe ne Mehdiyi ne hz İsayı bulamazsınız.Burada da aramayın.Seccade başına geçin ve bol bol gözyaşı dökerek dua edin.

by futuhat 04-08-2013 13:28

→ mehdi kim olabilir?

hafazanAllah min zalik :) Allah şefeatlerinden mahrum etmesin :)

Misafir 07-03-2013 16:25

Adnan oktar mehdi ise bende isa yim..

Misafir 07-06-2013 16:35

Alıntı:

mehdi geldimi kimdir-MEHDİ KİM OLABİLİR?
Mehdi velayetin zirvesine ulaş
mış kamil bir zat sıfatını almış güneşi doğmuş ayda tam bir uyanıklığa kavuşmuş ilim ve amelle ulaşılmayan makamlara kavuşmuş büyük bir zattır

Misafir 07-15-2013 01:32

→ mehdi kim olabilir?

mehdinin gelmesi neye göredir. Kuran-ı Kerimde ismi geçiyormu. Eğer mehdi Türkiyeden çıkarsa akp yi dağatacak kişidir.
dini siyasi çıkarları için kendine uyduran kim varsa hepsinin kökünü kazıyacaktır. zaten hadislerde de böyle diyor.

Misafir 07-20-2013 11:16

→ mehdi kim olabilir?

HZ MEHDİ NE ZAMAN DOĞDU MEHDİ KİM?

Sanırım sizlerde her cemaat gibi kendi liderinizi mehdi olarak görüyorsunuz.Oysa ne erbakan nede başka biri şu ana kadar Gerçek Mehdi ar ın görevini yatmış değildir.

Şimdiye kadar ben mehdiyim diyenlerin hiçbiride mehdi liklerini ıspatlayamadıkları için mehdi değiller.Demekki Hz Mehdi ar Henüz mehdilik vazifesi ile görevlendirilmedi. Hz Mehdi yi bir hayal kahramanı olarak bekleyenlere veya bir şahsı manevi olarak görenlere veya mehdilik vazifesini ispat etmeyecek bir lider olacağına inananlara bir diyeceğim yok.zaten inanmayanlar yaşayıp göreceklerdir.

Gelelim Hz Mehdi ar ve Hz İsa as ın gelmelerının sebebine bu iki insanın gelmelerinin sebebi insanlık için Müslümanlar için içinden çıkılamaz büyük bir fitnenin zuhur etmesi sebebiyle olabilirki böyle buyuk zatlar gelsin..

Ülkelerin iflas edecek duruma gelmesi,ekonomik kriz,dinsizlik,fuhuş,içki,vs,Orta doğuda yaşanan olaylar gelecekte büyük bir kausa sabep olacak bir savaşa a Peygamberımızın haber verdıgı gıbı MELHAMEI KUBRAYA dönüşmesi neredeyse an meselesi haline gelmiştir.

İşte bu sebeple bu ıkı kutlu ınsanın tamda bu ortamın ıcınde zuhur edeceklerını gormemek ıcın kor olmak gereklidir.

Peki mehdi kimdir ne zaman dogmustur..

İSTİKBAL-İ DÜNYEVİYEDE (dünyanın
geleceğinde) 1400 SENE SONRA GELECEK bir HAKİKATİ asırlarında KARİB (yakın) ZANNETMİŞLER.
(Sözler, s. 318)

İşte hz mehdi ar ın doğum tarıhı 1400(1980)yılı veya bu yıla cok yakın bır zamanda gelecek bır hakıkat.

Kesinlikle hz mehdi ar bu tarıhe yakın bır zamanda doğdu bu kesınlıkle guvenılır bır tarıh dıyebılırız..

Peki mehdi Kim?

Bu yazıyı yazarken ne kendim ne de başka bir kişi mehdidir demiyorum.Bunu bilmenizi istiyorum.

Hz mehdi ar kimsenin biatının üzerinde olmaksızın çıkacak 30 ila 40 yaşlarında orta boylu yüzünde 1 veya 2 ben bulunan yüzü parlak sakalsız iki omuzu arasında bir et beni bulunan bu zamanın bütün bilgileri ile donatılmış,peygamber efendimizin belirttiği özellikler ve alametlerle zuhur edecektir.Hiç kimse Mehdi çıkar kimse onu farketmez yıllar sonra tanınır gibi saçmalıklara inanmasın..

O mehdi ar çıktığı gün bütün dünya onu görecek ve herkes onu duyacak bütün alametleri üzerinde görecektir.

Gökten çağırıcı bir melek eliyle onu işaret ederek emriniz o dur ona uyunuz diye bir nida duyulacak herkes bu sesi görecek ve duyacaktır.imtahan dünyasıdır böyle olmaz diyenlere geçmişte böyle olaylar yaşandığı zaman da da imtahanın olduğunu hatırlatmak isterim.

Hz mehdi ar ın nerde ve kım oldugunu bilmiyorum ama yemin ederimki yakında hemde cok yakında tarıh bıle verecek olursam en fazla 5 yıl ıcınde hz mehdı ar ı butun dunyanIn gorecegıne kesİnlıkle emınım..
selametle..

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:53 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük