Efendimizin tavsiye ettiği gıdalar

Ölüm hariç her hastalığın şifası vardır. (Hadis-i Şerif) 1. Acur Salatalığa benzeyen bir sebzedir. Peygamberimizin acuru yaş hurmayla yediği belirtilir. 2. Acve Medine'de yetişen bir hurma türüdür. "Acve, cennet meyvesi ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen beyza

  1. Alt 03-22-2008, 10:39 #1
    beyza Mesajlar: 2.053
    Ölüm hariç her hastalığın şifası vardır. (Hadis-i Şerif)

    1. Acur

    Salatalığa benzeyen bir sebzedir. Peygamberimizin acuru yaş hurmayla yediği belirtilir.



    2. Acve

    Medine'de yetişen bir hurma türüdür. "Acve, cennet meyvesi gibidir. O, zehirlenmeye şifadır."Hadis-i Şerif



    3. Hurma

    'Hurma ağaçlarının meyvelerinden ve üzümlerden hem içecek, hem de güzel bir rızık edinirsiniz. Elbette bunda aklını kullanan bir toplum için bir ibret vardır.' Nahl Suresi 67.



    4. Bal

    Rabbin bal arısına şöyle ilham etti: "Dağlardan, ağaçlardan ve insanların yaptıkları çardaklardan (kovanlardan) kendine evler edin." "Sonra meyvelerin hepsinden ye de Rabbinin sana kolaylaştırdığı (yaylım) yollarına gir." Onların karınlarından çeşitli renklerde bal çıkar. Onda insanlar için şifa vardır. Şüphesiz bunda düşünen bir (toplum) için bir ibret vardır." Nahl Suresi 68-69.



    5. Arabistan Kirazı (Sedir Ağacı)

    Ebu Cafer (r.a.) 'Peygamber Aleyhisselam, Arabistan kirazı yaprağının tozuyla başını yıkardı' diye nakletmiştir.



    6. Kiraz ve Muz

    'Düzgün kiraz ağacı, Meyveleri salkım salkım dizili muz ağaçları' Nahl Suresi 29-29.



    7. Balık

    "O, taze et yemeniz ve takınacağınız süs eşyası çıkarmanız için denizi sizin hizmetinize verendir. Gemilerin orada suyu yara yara gittiğini görürsün. (Bütün bunlar) O’nun lütfundan nasip aramanız ve şükretmeniz içindir." Nahl Suresi 14. "Denizin suyu temiz, ölüsü (balığı) ise helaldir." Hadis-i Şerif.



    8. Çörekotu

    Çörekotu bir bitkinin susam büyüklüğündeki siyah tohumlarıdır. 'Sizlere şu çörekotunu tavsiye ederim. Zira bunda ölümden başka birçok hastalık için şifa vardır'

    Hadis-i Şerif. Enes İbn-i Malik (r.a.) Peygamber hastalandığı zaman ağzına bir avuç çörekotu atar, üzerine de su veya bal şerbeti içerdi." demiştir.


    9. Kabak

    "Ey Ayşe, çorba pişirdiğiniz zaman kabağını çok koyunuz. Zira kabak üzüntülü kimsenin gönlünü güçlendirir."Hadis-i Şerif.



    10. Ekmek

    "Ekmeğe saygı gösteriniz. Çünkü yüce Allah onu göklerin bereketlerinden indirmiştir." Hadis-i Şerif.



    11. Ayva

    "Ayva, göğüsteki sıkıntıyı, ağırlığı giderir; kalbi ferahlatıp kuvvetlendirir."Hadis-i Şerif.



    12. Nar

    "O, çardaklı, çardaksız olarak bahçeleri, ürünleri çeşit çeşit hurmalıkları ve ekinleri, zeytini ve narı (herbiri) birbirine benzer ve (herbiri) birbirinden farklı biçimde yaratandır. Bunlar meyve verince meyvelerinden yiyin. Hasat günü de hakkını (öşürünü) verin, fakat israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez." En'am Suresi 141.

    "İçlerinde (Cennetlerin) her türlü meyve, hurma ve nar vardır." Rahman Suresi 68.

    13. Sütlü Bulamaç

    Sütlü bulamaç, arpa veya buğday ununa yağ ve süt karıştırılarak ateş üzerinde yapılan bir nevi çorbadır. "Gerçekten sütlü bulamaç, üzüntülü ve kederli kimsenin midesini kuvvetlendirip rahatlatır. Sizlerden birinin yüzündeki kiri suyla yıkayıp temizlediği gibi sütlü bulamaç da hastanın gönlünden üzüntü ve kederi öylece giderir." Hadis-i Şerif.


    14. Deve Sütü

    "Yaylada otlayan genç devenin sütü, sindirim bozukluğu olan kimseler için şifadır." Hadis-i Şerif.


    15. Süt

    "Gerçekten size sağmal hayvanlarda da bir ibret vardır. Biz, size onların kanlarındaki fışkı ile kan arasından, lezzetli ve içenlerin boğazlarından kolayca kayıp giden halis bir süt içiriyoruz." Nahl Suresi 66.

    "Hayvanlarda da sizin için gerçekten bir ibret vardır. Onların karınlarındakilerden size içiriyoruz ve sizin için onlarda hem birçok yararlar vardır, hem de etlerinden yersiniz." Mü'minun Suresi 21.

    'İnek sütüyle tedavi olunuz. Çünkü ben yüce Allah'ın bunda şifa yarattığı kanaatindeyim. Zira inek her çeşit ottan otlamaktadır.' Hadis-i Şerif.

    alptraum bunu beğendi.
  2. Alt 09-22-2018, 16:03 #2
    tyfngkt Mesajlar: 33
    Teşekkürler çok faydalı besinler hepsi..

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.