MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Biyografi ( Kim - Kimdir ) (https://www.muhakeme.net/forum/biyografi-kim-kimdir/)
-   -   şehid selami yurdan (https://www.muhakeme.net/forum/biyografi-kim-kimdir/8226-sehid-selami-yurdan.html)

el_feta 07-23-2008 15:02

şehid selami yurdan
 

Selami Yurdan'i hatirlamak...

22 Agustos gunu Selami Yurdan'in sehadetinin yildonumu... Hayati, mucadelesi ve olumuyle hakkin ve adaletin sahitligini yerine getiren Selami kardesimizi rahmetle aniyoruz.
Selami Yurdan 1966'da Agri'nin Patnos ilcesinde dogdu. DegisIk Islami etkinliklerde bulundu. Islami sorumlulugunu ifa edecegi butun gorevlere seve seve katildi. Son olarak tevhidi bilincinin geregi, Bosnali kardesleriyle dayanisma gorevinin en ileri sahitligini gosterdi. Ve Saraybosna cephesine gitti. Bu tavri ile, Sirp cetelerine oldugu kadar, emperyalizmin ve Islam ulkelerindeki isbirlikci iktidarlarin karsisinda Muslumanlarin onurunu yukseltti. Selami kardesimizin ornek tavri; uluslararasi istikbarin, zulmun, zorbaligin karsisinda Muslumanca dayanismanin nasil gerceklestirileceginin en ileri sahitligini ifade etmektedir.

Selami Yurdan, 22 Agustos 1992 gunu Sirp cetelerince Saraybosna'da sehid edildi. Beyazit Meydani'nda yapilan gosterilerde Bosna-Hersek Muslumanlariyla dayanisma icin edilen yeminin en ust yukumlulugunu, Bosna cephesine arkadaslariyla birlikte giderek ustlenen kardesimiz, Sirp mevzilerine karsi gerceklestirilen bir taarruzda sehid dustu.

Babasi Ferman Yurdan, Selami kardesimizin sehadet haberini duydugunda sunlari soyledi:

"ALLAH'a sukurler olsun. Oglumun sehadeti Muslumanlara kutlu olsun. Daha 5 yuz oglum 5 bin oglum olsa bile onlari da ALLAH yolunda feda etmeye hazirim. Davamiza hep birlikte sahip cikalim."
Selami kardesimizin ornek tavri; Bosna'daki katliamin durdurulmasi icin kendi guclerini ve imkanlarini seferber edeceklerine BM'den, mevcut iktidarlarin munafik yoneticilerinden, laik-batici yetkililerden cozum bekleyen basiretsiz kisilere, kendiligindenci ve kisi merkezli anlayislara, Islami kimligi bolunmus uzlasmaci yaklasimlara karsi sergilenecek en somut ve en ileri ornek bir cevap oldu. Zira bilmekteyiz ki, Muslumanin Muslumandan baska dostu yoktur. Zira Muslumanlar kardestir ve Muslumanlar tek bir ummettir. Ve inananlar bir zulme ve saldiriya ugradiklari zaman birlik olup karsi dururlar.

Selami kardesimiz icin 28 Agustos 1992 Cuma gunu Beyazit Meydani'nda giyabi bir cenaze namazi kilinmisti. Namazdan sonra Bosna-Hersek katliami, ABD'nin, BM'nin ve TC'nin tutumu protesto edilmisti. Gosteride ilk konusmayi yapan kisi sunlari soyluyordu:

"Muslumanlar! Son senelerde Beyazit Meydani egemen sirk sistemine, uluslararasi istikbara, ABD yayilmaciligina, Turkiye Cumhuriyeti ideolojisinin gerceklestirdigi zulumlere ve her turlu haksizliga ve karanliga karsi muvahhid Muslumanlarin seslerini yukselttikleri bir kazanim alani oldu. Bu meydanda muvahhid Muslumanlar inkilapci bir tavirla tum engellere karsin teblig gorevlerinin bir tanesini daha yerine getirerek dunya ve Turkiye kamuoyuna mesajlarini yansitiyorlar ve tevhidi dogrulara sahitlikte bulunuyorlar. Bugun de sesimizi yukseltecegimiz bir beraberlik icerisindeyiz. Ama bugun saflarimizda bir bosluk var. Bugun bu meydanda tevhidi sorumlulugumuzun sahitligini yapmaya koyuldugumuz her eyleme kosarak gelen bir kardesimizin, aramizdaki boslugu var. Bu kardesimiz, Selami Yurdan'dir."
Selami Yurdan, Turkiye'deki zulmun, sirkin, ahlaksizligin pisliginde zillet icinde yasayacagina, Bosna cephesine gitti ve sehadeti secti. ALLAH onun sehadetini kabul buyursun.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:49 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük