Sabri Ok (Sabri Ok Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Sabri Ok (Sabri Ok Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Abidinsener   İlk Mesaj: 03-10-2011 (20:52)   Son Mesaj: 03-10-2011 (20:52)    Cevap: 0    Gösterim: 2111  

    03-10-2011

    Sabri Ok (Sabri Ok Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Organize Suclar


    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü KCK operasyonunda elde edilen belgeler ve Emniyet'in hazırladığı rapora göre, PKK Terör Örgütünün Abdullah Öcalan sonrası için belirlediği lider.


    Ok'un adı örgütün ilk eylemleri olan (1984'teki) Siirt ve Eruh baskınlarının planlayıcısı olarak geçiyor. 1985'te yakalandı, Bursa Cezaevi'nde 20 sene yattı. Hapisteyken bile örgütün en kilit isimlerinden biriydi.


    Kapatılan DTP'nin başkanlığına getirilen Nurettin Demirtaş, cezaevinde Ok'un eğitiminden geçti. Öcalan hapse atıldığında yanına istediği tek kişi Sabri Ok'tu. 28 Şubat sürecinde Batı Çalışma Grubu'nun Sabri Ok ile sürekli bağlantıya geçtiği belirtiliyor. Örgütün hâlen gizli lideri. Avrupa ile Kandil arasında gidip geliyor.


    Sabri Ok onay vermeden örgütün hareket etmesinin mümkün olmayacağı tahmin ediliyor. KCK, PKK ve diğer bütün birimler Ok tarafından idare ediliyor. Sabri Ok, ulusalcı görüşe sahip derin PKK'lıları da kontrol edebilen tek kişi olarak biliniyor.






    Latest 5 Biyografi





    Sabri Ok (Sabri Ok Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları