4 polis bilgi sızdırmaktan gözaltında   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 01-17-2012 (12:58)   Son Mesaj: 01-17-2012 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 368  

    01-17-2012

    4 polis bilgi sızdırmaktan gözaltında

    4 polis bilgi sızdırmaktan gözaltında
    4 polis bilgi sızdırmaktan gözaltında

    Sakarya'da çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda çeteye bilgi sızdırdıkları öne sürülen 4 polis gözaltına alındı.

    20 kişinin gözaltına alındığı operasyonda çete üyelerinin zorla senet imzalatma, çek-senet tahsilatı, adam yaralama ve adam kaçırma gibi çok sayıda suçlara karıştığı ileri sürülüyor.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir suç örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sakarya'da 20 kişiyi gözaltına aldı. Yakalananların arasında Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 4 poliste bulunuyor. Polisler çeteye yardım etmek, içerden bilgi sızdırmak ve çetenin işlerini kolaylaştırmakla suçlanıyor. Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, 4 polisin görevden uzaklaştırıldığını söyledi. Polislerin çeteye yardım etmekle suçlandıklarını ifade eden Büyük; "Olayla irtibatlı görüldüğü için adli işlemleri devam ediyor. İdari olarak da görevden uzaklaştırıldılar." dedi.

    Diğer yandan operasyonda şüphelilerle birlikte 7 tabanca, 200'den fazla mermi ve bir miktar esrar maddesi ele geçirildi. Emniyetteki sorguları devam eden şüpheliler çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak, adam yaralama, adam kaçırma, gasp, iş yeri kurşunlama, zorla senet imzalatma, çek ve senet tahsilatı yapmak gibi suçlara karıştıkları iddia ediliyor.




    4 polis bilgi sızdırmaktan gözaltında Yorumları