Ege Denizi'nde terörist operasyonu!   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 07-31-2013 (09:40)   Son Mesaj: 07-31-2013 (09:40)    Cevap: 0    Gösterim: 285  

    07-31-2013

    Ege Denizi'nde terörist operasyonu!

    Ege Denizi'nde terörist operasyonu!
    Ege Denizi'nde terörist operasyonu!

    Türkiye'ye gelmek üzere yolan çıkan mühimmat yüklü bota Yunan Sahil Güvenlik güçlerince el konuldu.

    Türkiye'ye gelmek üzere yolan çıkan mühimmat yüklü bota Yunan Sahil Güvenlik güçlerince el konuldu. Yunanistan'ın Sakız Adası açıklarında silah ve patlayıcı madde taşıyan şişme bot ele geçirildiği, iki Türk ve iki Yunan vatandaşının gözaltına alındığı bildirildi.

    Yunan resmi haber ajansı ANA-MPA, Yunanistan Sahil Güvenlik Güçleri'nin Sakız Adası açıklarında şişme botta silah ve patlayıcı madde taşıyan iki Türk ve iki Yunan vatandaşını yakaladığını duyurdu.

    Ajansın haberine göre, yasa dışı göçle mücadele çerçevesinde şişme bota rutin kontrol amacıyla yaklaşan Sahil Güvenlik ekipleri, arama sırasında 2 tanksavar, 4 adet el bombası, 2 tabanca, mermi ve çok sayıda patlayıcı madde tespit etti.

    Türkiye'ye gitmek üzere yola çıktığı belirtilen bota Yunan Sahil Güvenlik güçleri tarafından el konularak Sakız Adası limanına götürüldüğü, zanlıların gözaltına alındığı belirtildi.

    Yunan antiterör birimlerinin, tutuklanan kişilerle ilgili olarak, Atina, Selanik ve Korent kentlerinde bazı evlerde aramalar yaptıkları da kaydedildi.

    Yakalananlardan iki Türk vatandaşı ve bir Yunanın Türkiye'de silahlı eylemler yaptıkları ifade edilen haberde, bu durumdan Türk makamlarının bilgisi olduğu ifade edildi.

    Haberde ayrıca, Yunan antiterör birimlerinin el konulan silah ve patlayıcı maddelerin Türkiye'deki eylemlerde kullanılacağı değerlendirmesine yer verildi.

    Yunan polisinin olayla ilgili ayrıntılı açıklama yapması bekleniyor.

    Kaynak: AA





    Ege Denizi'nde terörist operasyonu! Yorumları