BDP'lilerden Tarlabaşı'nda polise taÅŸlı saldırı   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 07-15-2013 (09:25)   Son Mesaj: 07-15-2013 (09:25)    Cevap: 0    Gösterim: 315  

    07-15-2013

    BDP'lilerden Tarlabaşı'nda polise taşlı saldırı

    BDP'lilerden Tarlabaşı'nda polise taşlı saldırı
    BDP'lilerden Tarlabaşı'nda polise taşlı saldırı

    14 Temmuz 1982'de Diyarbakır Cezaevi'nde ölüm orucuna girerek hayatını kaybeden 4 PKK'lı için Beyoğlu Tünel Meydanı'nda toplanarak, İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yapmak isteyen BDP'lilerle polis arasında çatışma çıktı.

    14 Temmuz 1982'de Diyarbakır Cezaevi'nde ölüm orucuna girerek hayatını kaybeden 4 PKK'lı için Beyoğlu Tünel Meydanı'nda toplanarak, İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yapmak isteyen BDP'lilerle polis arasında çatışma çıktı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl örgütü, 14 Temmuz 1982'de Diyarbakır Cezaevi'nde ölüm orucuna girerek hayatını kaybeden 4 PKK'lı için Beyoğlu Tünel Meydanı'nda toplanarak, İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüş yapmak istedi. Grubun örgüte ait bayrak ve poster taşıması üzerine caddede önlem alan çevikkuvvet polisi yürüyüşe izin vermedi.

    Bu durum üzerine BDP İstanbul İl Başkanı Asiye Kolçak ile bir polis müdürü arasında bayrak tartışması yaşandı. Polis müdürü, "Basın açıklaması diye biz buraya geldik. Ama sanki başka bir ülke kurulmuş gibi bütün müdahalenin unsurları var şuanda. 2911'i çok net ihlal ediyorsunuz. Orada bayraklar var, posterler var. Bu şekilde basın açıklaması olmaz. Siz siyasi parti olarak nasıl böyle bir şey yapabilirsiniz" dedi. BDP İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak ise, "O bayraklar, o posterler için bu insanlar canını verdi. Bugüne kadar ölerek geldi.

    Bugün kabul ettirilmiÅŸ, meÅŸrulaÅŸtırılmış bayraklar onlar' diyerek açılan bayrak ve posterleri savundu. Polisten yürüyüş izni alamayan BDP'liler, basın açıklamasını yaptıktan sonra Tarlabaşı'na doÄŸru yöneldi. Grup, Tarlabaşı Bulvarı'na çöp konteynırından barikat kurup, polise taÅŸ attı. Polis de gruba biber gazı ile karşılık verdi.Â*Yaklaşık yarımÂ*saat süren çatışmanın ardından, polisÂ*yolu tekrar trafiÄŸe açtı.

    Kaynak: DHA





    BDP'lilerden Tarlabaşı'nda polise taşlı saldırı Yorumları