Sınırdaki askeri mevziler boşaltıldı   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-04-2013 (09:15)   Son Mesaj: 04-04-2013 (09:15)    Cevap: 0    Gösterim: 381  

    04-04-2013

    Sınırdaki askeri mevziler boşaltıldı

    Sınırdaki askeri mevziler boşaltıldı
    Sınırdaki askeri mevziler boşaltıldı

    Çözüm süreciyle beraber PKK'nın sınır dışına çekileceğini açıklamasının ardından kritik noktalardaki birçok askeri mevzi de boşaltıldı. Mevzilerde artık köylüler hayvan otlatıyor

    Çözüm süreciyle beraber PKK'nın sınır dışına çekileceğini açıklamasının ardından kritik noktalardaki birçok askeri mevzi de boşaltıldı. Mevzilerde artık köylüler hayvan otlatıyor VİDEO İÇİN TIKLAYIN Batman'ın Beşiri ilçesi Çakıllı köyü kırsalında uzun yıllar çatışmalar nedeniyle girilemeyen bölgelerde artık çobanlar ve sivillerde rahatça dolaşabiliyor.

    Uzun yıllar askerlerin kullandığı kale görünümlü gözetleme kulesi ve kenarındaki taştan yapılma mevziler boşaltılırken, geriye askerlerin duvarlara yazdığı aşkları ve memleketlerinin isimlerinin yanı sıra boş konserve kutuları ve çatışmalardan artan mermi kovanları kaldı.

    Çatışmalı ortam nedeniyle uzun yıllar bölgeye giremeyen çoban Abdulhamit Gezici, yıllar sonra bölgeye girdiğini askerlerin mevzileri boşaltmasıyla rahatça hayvanlarını otlattığını belirterek "Barış istiyoruz, huzur istiyoruz. Şu anda rahat rahat dağlarda gezebiliyoruz. Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor." dedi.

    Çakıllı Köyü Muhtarı Arif Demirtaş ise barış süreciyle beraber bölge halkının rahat bir nefes aldığını bunun ekonomik acıdan da iyi gelişmelere vesile olacağını söyledi. Demirtaş, "Çözüm süreciyle beraber millet rahat etti. Asker mevzileri boşalttı. Kimse köylüleri rahatsız etmiyor. Barışın sağlanmasıyla Türkiye ekonomisi de daha iyi olacak, fakat bu barışla beraber terör teslim olduğu zaman aralarında sabıkasız olanlar işe alınsın." diye konuştu.





    Sınırdaki askeri mevziler boşaltıldı Yorumları