Tunceli'de 20 PKK'lı için ÅŸok operasyon   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 01-30-2013 (10:15)   Son Mesaj: 01-30-2013 (10:15)    Cevap: 0    Gösterim: 381  

    01-30-2013

    Tunceli'de 20 PKK'lı için şok operasyon

    Tunceli'de 20 PKK'lı için şok operasyon
    Tunceli'de 20 PKK'lı için şok operasyon

    Biz sıcak yatağımızda mışıl mışıl uyurken komandolar eksi 20'lere aldırmadı, 20 kişilik PKK'lı grup için dağlara çıktı.

    Biz sıcak yatağımızda mışıl mışıl uyurken komandolar eksi 20'lere aldırmadı, 20 kişilik PKK'lı grup için dağlara çıktı. GALERİ İÇİN TIKLAYIN Erdoğan'ın terörü bitirmek için işaret ettiği müzakere süreci sürdürülürken Tunceli'de güvenlik güçleri dondurucu soğuğa rağmen operasyonlarını sürdürüyor. Güvenlik güçleri Munzur Vadisi'nde bu kez eksi 20'lere aldırış etmeden 20 kişilik PKK'lı grup için harekete geçti.

    KOMANDO TÄ°MLERÄ° DAÄžLARDA[/B]

    Tunceli Jandarma Komutanlığı ve 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı zırhlı araçlar ile bölgeye karadan özel eğitimli komando timleri sevk edildi. Büyük bir gizlilik içerisinde yürütülen operasyon sırasında, gürültü çıkarıp örgüt üyelerinin kaçmasına yol açmamak için hava unsurları kullanılmadı. Bölgenin ormanlık, sarp kayalıklarla çevrili olması ve uzun meşe ağaçlarıyla çevrili olması nedeniyle de helikopterlerin kullanılmadığı belirtildi.

    BİRLİKLER GERİ DÖNDÜ[/B]

    Bölgeye karadan zırhlı araçlarla giden özel eÄŸitimli birlikler, 20 PKK'lının gizlendiÄŸi vadiye ulaÅŸmaya çalıştı. Ancak coÄŸrafik yapı, 2 metreye varan kar kalınlığı, çığ riski ve eksi 20Â*derecedeki soÄŸuk hava nedeniyle zorlukla ilerleyen birliklerden bir kısmı, akÅŸam saatlerine doÄŸru geri dönmek zorunda kaldı. PKK'lıların kaldığı bölge, insansız hava araçlarıyla sıkı kontrol altına altında tutulduÄŸu belirtildi.

    KÄ°RPÄ° YAN YATTI

    Munzur Vadisi içinde düzenlenen operasyondan dönen ve içinde yaklaşık 15 özel eğitimli komandonun bulunduğu Kirpi tipi zırhlı bir araç, Aşağıtorunoba Köyü yakınlarında yol kenarında yan yattı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda zırhlı askeri araç ve kurtarma ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren çalışmaları sonucu, kimsenin yaralanmadığı olayda, kar kalınlığının bir metreyi aştığı yol kenarındaki şarampolde yan yatan askeri araç kurtarılarak tekrar Tunceli'ye getirildi. Kurtarma çalışmalarının devam ettiği 4 saat boyunca Tunceli- Ovacık karayolunda araç trafiği çift yönlü kesildi.





    Tunceli'de 20 PKK'lı için şok operasyon Yorumları