Afyon'da mühimmat arama çalışmaları sürüyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-21-2012 (01:19)   Son Mesaj: 09-21-2012 (01:19)    Cevap: 0    Gösterim: 369  

    09-21-2012

    Afyon'da mühimmat arama çalışmaları sürüyor

    Afyon'da mühimmat arama çalışmaları sürüyor
    Afyon'da mühimmat arama çalışmaları sürüyor

    Afyonkarahisar'da, 5 Eylül'de patlama meydana gelen askeri mühimmat deposundan parçaların saçıldığı alanda, İl Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanlarından oluşan ekiplerce kokuya duyarlı eğitilmiş köpekle yeniden arama tarama çalışması başlatıldı.

    Afyonkarahisar'da, 5 Eylül'de patlama meydana gelen askeri mühimmat deposundan parçaların saçıldığı alanda, İl Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanlarından oluşan ekiplerce kokuya duyarlı eğitilmiş köpekle yeniden arama tarama çalışması başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi bünyesindeki bomba imha uzmanlarından oluşan ekipler, patlayıcı kokusuna duyarlı ve eğitilmiş ''Tai'' adlı detektör köpekle patlamanın yaşandığı depo yakınındaki Ataköy'e geldi.

    Ekipler, polis ekiplerince tarım arazileri ve çevresinde güvenlik önlemi alınmasının ardından detektör köpekle arama tarama çalışmasına başladı.

    Patlamanın ardından ekiplerin bölgeyi 3 kez tarayarak çevreye saçılan mühimmatı topladığı ancak tarım arazileri ve yol kenarlarında gözden kaçan ya da tarlalardaki ürünler arasında kalan patlayıcılar olabileceği düşünülerek yeniden çalışma başlatıldığı bildirildi.

    El bombası ve fünye gibi patlayıcılara ulaşılan çalışmanın süreceği ifade edildi.

    Jandarma ekipleri de köy arazisini tarıyor

    İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler de yine patlamanın yaşandığı depo yakınında bulunan Kışlacık köyü çevresinde tarama yapıyor.

    Bu çalışmanın da tarım arazilerinde mühimmat bulunması ve vatandaşların korkudan arazileri girememesi nedeniyle daha önce taranıp temizlenen bölgede gözden kaçan parçalar olabileceği değerlendirilerek yürütüldüğü ve iki gün içinde tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

    Yetkililer, çalışmaların bitirilmesinin ardından vatandaşların tarım arazilerine daha güvenle girebileceğini belirterek, buna rağmen karşılaşabilecekleri mühimmat konusunda duyarlı olması ve zaman geçirmeden güvenlik güçlerine haber vermesi gerektiği uyarısında bulundu.

    Kaynak: AA





    Afyon'da mühimmat arama çalışmaları sürüyor Yorumları