Gümüşhane´deki öğrencilere süt dağıtıldı   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 05-03-2012 (11:54)   Son Mesaj: 05-03-2012 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 373  

    05-03-2012

    Gümüşhane´deki öğrencilere süt dağıtıldı

    Gümüşhane´deki öğrencilere süt dağıtıldı
    Gümüşhane´deki öğrencilere süt dağıtıldı

    Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, “Okul Sütü” projesi kapsamında il merkezinde ki öğrencilere süt dağıtımı gerçekleştirildi.

    Gazipaşa İlköğretim okulunda okuyan öğrencilerle süt dağıtan Vali Mayda, dün itibariyle Kelkit, Köse ve Şiran ilçesinde başlayan süt dağıtımının bugün itibari ile tüm il genelinde resmen başladığını söyledi.

    Beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın ve yöneticilerle birlikte 3.sınıfta okuyan öğrencilere süt dağıtan Vali Mayda, dağıtım öncesinde çocuklarla bir süre sohbet etti.

    Sınıf öğretmeninin proje ve sütle ilgili hazırladığı kısa sunumu öğrenci sıralarına oturarak takip eden Vali Mayda, daha sonra çocuklara süt ve gelişimle ilgili sorular yöneltti. Çocuklardan aldığı cevaplar karşısında mutlu olan Vali Mayda ve beraberindekiler daha sonra hep birlikte süt dağıtımını gerçekleştirdi.

    Dağıtımın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mayda, il düzeyinde 136 okulda ki 11 bin 26 öğrenciye süt dağıtacaklarını ifade ederek, "Bakanlığımız aldığı karar doğrultusunda, ana sınıflarından başlayarak ilköğretim okulunda ki öğrencilerimize günlük süt dağıtımı yapılacak. Hem çocuklarımızın sağlıklı gelişimi, hem de sürekli ülke düzeyinde süt tüketiminin sağlanması açısından bu proje oldukça önemli." dedi.

    Dün itibariyle Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde süt dağıtımının başladığını, bugün de tüm il düzeyinde süt dağıtımını resmen başlattıklarını dile getiren Vali Mayda, "Projenin hem sağlık açısından, hem zeka ve mental gelişim açısından öğrencilerimize ciddi bir katkısı olacak. Ayrıca tarım toplumunun önde olduğu ülkemiz açısından da süt üretimini teşvik açısından önemli bir girişim." diye konuştu.
    Öte yandan laktoz alerjisi olduğu bilinen çocukların aldıkları sütleri içmediği gözlenirken, bazı öğrencilerin ise içtikleri sütlerin tadının çok güzel olduğunu belirtmesi gülüşmelere neden oldu.

    İHA




    Gümüşhane´deki öğrencilere süt dağıtıldı Yorumları