Gündoğdu:1 Mayıs´ı adına yakışır bir şekilde kutlayacağız   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-26-2012 (12:56)   Son Mesaj: 04-26-2012 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    04-26-2012

    Gündoğdu:1 Mayıs´ı adına yakışır bir şekilde kutlayacağız

    Gündoğdu:1 Mayıs´ı adına yakışır bir şekilde kutlayacağız
    Gündoğdu:1 Mayıs´ı adına yakışır bir şekilde kutlayacağız

    Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu 1 Mayıs'ı adına yakışır bir şekilde kutlayacaklarını söyledi.

    Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 1 Mayıs'ı Tandoğan Meydanı'nda kutlayacaklarını belirterek, kutlamaların özgürce, barış içinde geçmesinin ve milletin sesinin duyulmasının önemine işaret ettiler.

    Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ü ziyaret ettiler.

    Kemal Öztürk, konuklarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AA'nın, Türkiye'de sendika olan tek basın kuruluşu olduğunu belirtti. AA çalışanları tarafından basın-iş kolunda yeni bir işçi sendikası kurulduğunu da hatırlatan Öztürk, çalışanların hangi sendikayı isterlerse onu tercih ettiklerini, her iki sendikanın da üyesi bulunduğunu, her iki sendikanın da çalışanların haklarını korumak için çaba gösterdiğini dile getirdi. Öztürk, ''Biz de toplu iş sözleşmesi tarihi geldiğinde Bakanlığımızın tespitleriyle, yetkiyi alan sendikayla toplu iş sözleşmesine oturacağız'' dedi.

    AA'nın gelecek vizyonu çerçevesinde sendikayı önemli bir yere koyduklarını kaydeden Öztürk, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin dünyadaki gelişmeleri takip eden yapılar olması gerektiğini ifade etti.

    Öztürk, ''Biz Ajans'ın 100. yılında dünyanın en büyük ajanslarından biri olmasını isterken sendikanın da dünyanın en etkili, en saygın, en iyi çalışan sendika olmasını arzu ediyoruz. Bizimle paralel olarak gelişmesini ve bize destek olmasını istiyoruz. Nasıl daha iyi haberci yetiştirebiliriz, nasıl daha iyi haber yapabiliriz, bunlara da sendikaların destek olmasını arzu ediyoruz'' diye konuştu.

    Kemal Öztürk, bu konularda Memur-Sen ve Hak-İş'in deneyim ve görüşlerinin de çok değerli olduğunu söyledi.

    -''Dünyada ikinci merkez AA'da olacak''-

    AA'nın Mayıs ayında ''Savaş Muhabirliği'' eğitimi başlatacağını hatırlatan Öztürk, Polis Akademisi ile imzalanan protokol çerçevesinde habercilere savaşta, afetlerde, terör olaylarında nasıl hayatta kalacaklarına ilişkin eğitim verileceğini, dünyada bu alandaki ikinci merkezin AA bünyesinde olacağını kaydetti.

    Öztürk, ''Bu zor şartlar altında çalışan gazetecilerin, habercilerin, muhabirlerin, kameramanların elbette ki çalışma koşullarının, yaşam koşullarının yüksek olmasını istiyoruz. Biz çalışanlarımıza ödediğimiz ücretin yüksek olduğu kanaatinde değiliz, daha da fazla olması gerekir çünkü canlarını riske atan bir çalışma şeklimiz var. O yüzden çalışanlarımıza savaş muhabirliği eğitimini vereceğiz, teknik donanımlarını yükselteceğiz'' diye konuştu.

    -''Pasta keserek toplu iş sözleşmesi imzalamak istiyorum''-

    Sendikalardan da bu konuda destek ve fikir beklediklerini belirten Öztürk, ''Hep söylediğim bir şey var, neden toplu iş sözleşmelerinin hep tartışmalı geçeceği varsayılıyor? Ben pasta keserek toplu iş sözleşmesi imzalamak istiyorum bir işveren olarak. İnşallah bu toplu iş sözleşmesinde kavga, tartışma, gürültü olmadan, çalışanlar ve işverenler ortak bir pasta keserek, güzel bir tabloyla bu imzalarımızı atacağız'' dedi.

    Her yıl 1 Mayıs'ta AA çalışanlarının Türkiye'nin dört bir yanındaki kutlamaları haberleştirmek için yoğun olarak çalıştıklarını belirten Öztürk, bu yıl da kutlamaların güzel bir atmosferde geçmesini diledi. Öztürk, ''Biz 1 Mayıs'ta hem işçi olarak hem de haberci olarak meydanlara geleceğiz. İnşallah o gün mutluluk içerisinde, halay çekerek gerçekleşir'' dedi.

    -AA'nın farkı-

    Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu da sendikaların proje ve öngörüleriyle işverenlerin gerisinde kalmaması gerektiğine işaret ederek, memurların en büyük konfederasyonu olarak devlet hangi alanda yükselme, kariyer ya da istihdama yönelik bir hareket başlatırsa üyelerine o yönde rehberlik ettiklerini vurguladı.

    Gündoğdu, kendileri için AA'nın farkını, ''Elbette diğer ajanslar da haberlerimizi yapıyorlar ama kendisi sendikalı olamayan bir eziklikle haber yapmak var, bir de kendi alanında örgütlü olup, orada kendi hakkını alarak başka çalışanların hakkını savunuyor olma var'' sözleriyle ifade etti.

    Memur ve emekliler için pazartesi günü toplu sözleşme masasına oturulacağını anımsatan Gündoğdu, ''Pasta keserek karşılamayı da Sayın Bakanımız Faruk Çelik duysun. Sayın Bakanım, işverenler burada böyle. Pazartesi günü pastayla ve kesenin ağzını açmış olarak bekliyoruz'' diye konuştu.

    -''Irkların tokuşturulmasıyla bir yere gidilemeyeceğini anladık''-

    1 Mayıs'ı ''Taksim'' tabusundan kurtarmak için iki yıl önce bir girişimde bulunduklarını, konfederasyonlar olarak bir kutlama düzenlendiklerini ancak ortaklarının sözünde durmaması nedeniyle bunun hayata geçmediğini ifade eden Gündoğdu, şunları söyledi:

    ''Bu sene yeniden zorlayalım dedik. Baktık marjinal unsurlarla, ırkların tokuşturulmasıyla bir yere gidilemeyeceğini anladık. Yaygın ve esnek kutlamalar anlayışına göre biz de Hak-İş ile Tandoğan Meydanı'nda 1 Mayıs'ı adına yakışır bir şekilde kutlayacağız. Emeğe, Türkiye'nin yaşadığı özgürlük, arınma ve normalleşme mücadelesine de katkıda bulunmak için 28 Şubat'tan 12 Eylül'e, anayasa taleplerimizden, işçi sendikalarımızın kanununa, memurların toplu sözleşmesinden, başörtü sorununa milletimizin genel ortalamasının arzusunu, beklentisini dile getirecek şekilde, en az 100 bin kişiyle Tandoğan Meydanı'nda kutlama kararı aldık.

    AA her zaman, her yerde yanımızda. Burada daha bir yanımızda olmasını bekliyoruz çünkü biz İstanbul'u normalleştirelim derken, İstanbul'daki marjinal unsurların kaprislerine tahammül ederken bu milletin gerçek sesi de biraz ikinci planda kalmıştı. Bu gerçek, öz sesi buradan daha yüksek sesle haykıracağız.''

    -''AA'nın sendikalara bakışı heyecan verici''-

    Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da AA'nın 100. yıl vizyonunu heyecanla takip ettiklerini belirterek, kararlılık devam ettiği sürece hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

    Anadolu Ajansı'nda serbestçe sendika seçme hakkının sağlandığını belirten Arslan, kurumda sendikal yaşama karşı bir müdahale olmadığını ifade etti.

    ''Aslında AA çoğulcu bir yapının inşasına imkan vermiş oluyor'' diyen Arslan,Türkiye'de 28 iş kolunun 15'inde tek sendika olduğunu, bunun da 12 Eylül darbesinin ürünü sendika yasalarından kaynaklandığını söyledi.

    Bir kamu işvereni olarak AA'nın sendikalara bakış açısını olumlu ve heyecan verici bulduklarını dile getiren Arslan, bu yaklaşımın sürdürülmesini diledi. AA'daki sendikaların konfederasyonları tercih etme ya da bağımsız kalma hakları olduğunu dile getiren Arslan, çalışanların sendikalaşma konusundaki tercihlerine gösterilen saygının önemine dikkati çekti.

    -''Birleştirdiğimiz gücümüzü bu yıl sağlayamadık''-

    Uzun yıllardan beri 1 Mayıs'larla ilgili mücadele içinde olduklarını dile getiren Arslan, bu konuda iddialı bir örgüt olarak farklı yerlerde kutlamalar gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Arslan, şöyle konuştu:

    ''Geçtiğimiz yıllarda birleştirdiğimiz mücadele gücümüzü ne yazık ki bu yıl 6 örgüt olarak bir arada sağlayamadık, birlikte kutlama imkanımız olmadı. Şunu görüyoruz, Türkiye'nin bütün renklerinin kendisini ifade edebildiği, özgürce, barış içinde, çatışmadan, birbirimizi hırpalamadan Emek ve Dayanışma Günü'nü alanlarda kutlamak çalışanlar için önemli. Çünkü dünyada 170'e yakın ülkede kutlanan çok az gün vardır. Her ülkede de kendi rengine göre kutlanan çok az gün vardır, bunlardan bir tanesi 1 Mayıs. 1 Mayıs'ta sorunlarını yüksek sesle ifade etmek, çözümleri kamuoyuyla paylaşmak, varsa itirazlarını, taleplerini ortaya koymak bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de emekçilerin hakkı.

    Türkiye'de ne yazık ki 1 Mayıs ve 1 Mayıs kutlamaları denince belli renkler öne çıkartılıyor, belli grupların tekelindeymiş gibi bir imaj yaratılmaya çalışılıyor. Öyle değil. Toplumun, emekçilerin geniş bir kesiminin bence 1 Mayıs'larda alanlarda olmamasının üzerinde durmak gerekiyor. Biz Hak-İş olarak her kutlamada emekçileri, işçileri alanlara taşımaya çalışıyoruz. Bu yıl da Memur-Sen birinci derecede kendi üyelerini, Hak-İş kendi üyelerini ve diğer emekçileri alanlara davet ediyor. Dolayısıyla bu birlik, mücadele, dayanışma gününün başka amaçlar için kullanılmasını da önlemiş bulunuyoruz.''

    Tandoğan'daki kutlamanın barış türküleri ve horonlarla, el ele, omuz omuza ortaya konacak birlik ve dayanışma anlayışıyla örnek olmasını dileyen Arslan, AA'nın her zamanki gibi destek vereceğine inandığını söyledi.




    Gündoğdu:1 Mayıs´ı adına yakışır bir şekilde kutlayacağız Yorumları