Ambarlı´daki afetzedelere kalıcı konut müjdesi   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-25-2012 (21:54)   Son Mesaj: 04-25-2012 (21:54)    Cevap: 0    Gösterim: 359  

    04-25-2012

    Ambarlı´daki afetzedelere kalıcı konut müjdesi

    Ambarlı´daki afetzedelere kalıcı konut müjdesi
    Ambarlı´daki afetzedelere kalıcı konut müjdesi

    Avcılar'ın Ambarlı Mahallesi'nde 2000 yılında heyelana maruz kalan hak sahibi 114 afetzede için Başakşehir 5. Etap'ta inşa edilen kalıcı konutların kura çekilişi yapıldı.

    Bahçelievler Belediyesi'ndeki çok amaçlı salonda gerçekleştirilen kura çekilişi öncesinde konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, konutların sahiplerine hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

    Vali Mutlu, ''Deprem riski olan bir kentte yaşıyoruz ama kalıcı konutlarımızla riski en aza indirerek yaşamı kolaylaştıracağız'' dedi.

    Konuşmanın ardından noter Nihat Beyan gözetiminde kura çekilişi yapıldı.

    İstanbul Valisi Mutlu, kurada ismi ilk çıkan Eyüp Tuncel'in kızı Azra ile birlikte hangi daireyi alacaklarını belirledi.

    Başakşehir 5. Etap'ta Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan 85 metrekarelik 114 daire, kura sonucunda hak sahibi afetzedelere teslim edildi.

    Konutlarını teslim alan afetzedelerin, evlerinin bedellerini 2 yılı ödemesiz, sonra eşit taksitlerle en az 20, en çok 30 yıl içerisinde ödeyecekleri öğrenildi.




    Ambarlı´daki afetzedelere kalıcı konut müjdesi Yorumları